Slaapbank eenpersoons

Een eenpersoons slaapbank is een comfortabele slaapplaats en zitplaats in één. Overdag kun je in het bed inklappen, zodat het een bank wordt om op te zitten. Als je ’s avonds naar bed gaat, klap je de slaapbank eenvoudig uit en kun je op het geïntegreerde matras slapen. Zo’n slaapbank is een uitstekende ruimtebesparende oplossing. Ideaal als slaapmeubel voor in een studentenkamer of als logeerbed.

Sorteer op arrow-alt-down

5 producten

Slaapbank Marin B140 x L195 - Blauw
Elders € 1.899,00
Nu
Speciale prijs € 1.289,00 Normale prijs € 1.899,00

check-circle Nog 1 in voorraad

Slaapbank Asteria - Blauw
Elders € 1.919,00
Vanaf
Speciale prijs € 1.669,00 Normale prijs € 1.919,00

De levertijd is ca. 30 werkdagen

shopping-cart
Sfeer Slaapbank Silvano B140 x L195 - Natuur.jpg
Elders € 2.079,00
Vanaf
Speciale prijs € 1.809,00 Normale prijs € 2.079,00

De levertijd is ca. 30 werkdagen

shopping-cart
Sfeer Slaapbank Asteria B140 x L195 - Lichtgrijs.jpg
Elders € 1.919,00
Vanaf
Speciale prijs € 1.669,00 Normale prijs € 1.919,00

De levertijd is ca. 30 werkdagen

shopping-cart
Sfeer Slaapbank Asteria B140 x L195 - Zwart.jpg
Nieuw
Elders € 1.919,00
Vanaf
Speciale prijs € 1.669,00 Normale prijs € 1.919,00

De levertijd is ca. 30 werkdagen

shopping-cart

5 producten

Voor je interieur is het mooie aan een eenpersoons slaapbank dat hij ingeklapt op een heel normale eenpersoonsbank of luie stoel lijkt. Hij lijkt pas op een bed als je de slaapbank uitklapt en het matras tevoorschijn komt. Dat is het belangrijkste verschil tussen een slaapbank en een bedbank . Slaapbanken zijn normaal gesproken compacter, omdat een bedbank altijd het formaat van een bed heeft. Een bedbank maak je tot een zitmeubel door kussens tegen de opstaande randen te plaatsen, terwijl een slaapbank er ingeklapt uitziet als een bank.

Wanneer kies je voor een eenpersoons slaapbank?

Normaal gesproken kies je voor een eenpersoons slaapbank als je een kleine woning hebt en daarom niet veel plek hebt om meubels neer te zetten. Een bank en een bed vragen om relatief veel ruimte in een kamer. Met een slaapbank kun je die allebei op hetzelfde oppervlak kwijt. Zo houd je dus heel eenvoudig ruimte over in de kamer. Om die reden vind je slaapbanken vaak in studentenkamers en relatief kleine vakantiewoningen. Verder is een eenpersoons slaapbank uitstekend geschikt als logeerbed , ook in grotere woningen. Als er iemand blijft slapen, klap je hem in een handomdraai uit.

Waar zet je een eenpersoons slaapbank neer?

Slaapbanken staan normaal gesproken in een ruimte die een woonkamer en een slaapkamer tegelijk is. In zo’n kamer is het vrij gebruikelijk om een bank voor de tv te zetten. Omdat die op een aantal meter van de bank moet staan, kun je die ruimte mooi gebruiken om het slaapgedeelte van de slaapbank uit te klappen. Maar dat is natuurlijk geen must. Je kunt een eenpersoons slaapbank ook in een losse slaapkamer neerzetten. Ook daar kan het handig zijn om overdag meer ruimte te hebben, bijvoorbeeld om te werken.

Eenpersoons slaapbank online kopen

Slaap je alleen, maar is zelfs een eenpersoonsbed wat aan de grote kant als je ook nog in de kamer wilt kunnen zitten? Dan is een eenpersoons slaapbank een uitstekende oplossing. Bij Mister Bed vind je verschillende eenpersoons slaapbanken in uiteenlopende kleuren en ontwerpen. De slaapbank die zowel qua ontwerp als qua formaat perfect in je kamer past kun je dus gegarandeerd in onze online winkel bestellen.

Hoe groot is een eenpersoons slaapbank?

Slaapbanken vallen meestal wat kleiner uit dan bedden voor hetzelfde aantal personen. Waar een eenpersoonsbed meestal een bed van 90 bij 200 centimeter is, is een eenpersoons slaapbank in de meeste gevallen 80 centimeter breed en 195 centimeter lang. Voor de meeste mensen zal dit groot genoeg zijn, maar het is wel iets om rekening mee te houden als je een groter eenpersoonsbed gewend bent. Houd er rekening mee dat deze afmetingen alleen het slaapgedeelte zijn. Net als bij een is het bankgedeelte vooral in de breedte nog een paar centimeter groter.

Heb je liever wat extra ruimte tijdens het slapen? Dan kun je ook een bredere slaapbank overwegen. We hebben bijvoorbeeld ook slaapbanken die 140 centimeter breed zijn, zo breed als een twijfelaar dus. Als je zo’n bed in elkaar klapt, heb je een tweezitsbank. Voor sommige stellen is zo’n slaapbank zelfs breed genoeg om als tweepersoons slaapbank te gebruiken. Van de breedste slaapbanken die we hebben is het slaapgedeelte 160 centimeter breed. Deze zijn dus ongeveer even groot als onze queen size bedden .

Waar is een eenpersoons slaapbank van gemaakt?

Een eenpersoons slaapbank bestaat uit verschillende onderdelen. Het raamwerk van de bank en het bed is meestal gemaakt van metaal. Een groot voordeel aan metaal is dat het erg stevig is en dat ook lang blijft. Met het gewicht van één persoon zal een goed metalen onderstel nooit problemen hebben. Het materiaal aan de buitenkant van een slaapbank is ook belangrijk, want dat is het deel waar je op zit en slaapt. Bij onze slaapbanken is dit 100 procent polyester, dat bekendstaat om zijn zachtheid en slijtbestendigheid.

Welke ruimtebesparende bedden zijn er nog meer?

Als je weinig ruimte in de kamer hebt, maar wel comfortabel wilt kunnen slapen, zijn daar bij Mister Bed nog meer opties voor. Je kunt bijvoorbeeld een opklapbed overwegen. Deze klap je omhoog als je wakker bent, zodat je de vrijgekomen ruimte voor wat anders kunt gebruiken. Sommige opklapbedden zijn in een kast geïntegreerd. Dan hebben we het over een Murphybed . Tussen onze kinderbedden vind je verschillende hoogslapers waarin ook andere slaapkamermeubels te vinden zijn, zoals hoogslapers met een bureau .