Bed in de juiste afmetingen

Een goede nachtrust begint met een bed in de juiste afmetingen. Het beste bed voor jou is groot genoeg om aan al jouw slaapcomfortwensen te voldoen, maar het is ook belangrijk dat het bed in je kamer past en nog ruimte overlaat voor bijvoorbeeld slaapkamermeubels. Mister Bed helpt je graag op weg met maatadvies voor jouw bed.

Eenpersoonsbedden in de juiste afmetingen

Als je alleen slaapt, kun je in feite in ieder bed in ons assortiment slapen. De meest gangbare maat voor een eenpersoonsbed is 90 bij 200 centimeter. Daarin kan bijna iedereen die het bed voor zichzelf heeft comfortabel slapen. Bovendien past zo’n bed in bijna elke slaapkamer. Idealiter is je bed minimaal zo’n 20 centimeter langer dan jij. Als je langer dan gemiddeld bent, is een bed van 210 of 220 centimeter lang daarom een betere optie.

Sommige mensen hebben graag wat extra ruimte in bed. Dan raden we aan om voor een twijfelaar te kiezen. Deze bedden zijn 120 of 140 centimeter breed en staan ook wel bekend als anderhalfpersoonsbedden. Voor de tienerkamer zijn twijfelaars vooral heel populair. Als de ruimte in de kamer beperkt is, kun je ook met zijn tweeën in een twijfelaar slapen.

Tweepersoonsbedden in de juiste afmetingen

Wie in zijn eentje graag de ruimte heeft, kan ook kiezen voor een extra ruim tweepersoonsbed . Maar zo’n bed van 160 centimeter breed of nog breder is natuurlijk het meest geschikt om met zijn tweeën op te slapen. De meeste tweepersoonsbedden zijn 180 bij 200 centimeter breed, maar afhankelijk van de omstandigheden kun je ook kiezen voor een andere maat.

Zo is een queen size bed van 160 bij 200 centimeter het ideale tweepersoonsbed voor in een relatief kleine slaapkamer. Maar we hebben ook bedden van 200 bij 200 centimeter. Deze zijn geschikt als jullie beiden graag wat meer ruimte hebben. Zorg er wel voor dat er een of twee matrassen in de juiste afmetingen op het bed liggen. Hetzelfde geldt voor de lattenbodem.

Bij Mister Bed vind je onder meer bedden in de volgende afmetingen: