Tienerkamer

Tieners hebben vaak heel andere wensen als het op hun slaapkamer aankomt dan jonge kinderen. Bij Mister Bed vind je een ruim aanbod aan complete tienerkamers voor jongens en meiden. Zo weet je zeker dat jouw zoon of dochter ook tijdens zijn of haar tienerjaren elke dag met een goed gevoel naar bed gaat én goed uitgerust weer wakker wordt.

Bij bijna iedere tiener komt er wel een moment waarop hij of zij de oude kinderkamer te kinderachtig vindt. Dan wordt het de hoogste tijd om de slaapkamer om te toveren tot een echte tienerkamer. Tienerkamers worden gebruikt om in te slapen, maar ook te studeren en te relaxen met vrienden. In een tienerkamer staat in ieder geval een bed , een bureau en een kledingkast, maar ook andere slaapkamermeubels, zoals een nachtkastje. Door deze meubels te combineren kun je de ideale ruimte voor je tiener realiseren.

Mister Bed heeft een ruim assortiment aan complete tienerkamers in verschillende stijlen voor jongens en meiden. Sommige van onze tienerkamers zijn zelfs geschikt voor allebei. Zo hebben we de Lara-serie, die geschikt is voor een strak, modern tienerkamerontwerp, de stoere, industriële look van de Liverpool-serie, de gamerskamers van de Roox-serie en het Scandinavisch aandoende design van de Charlie-serie. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak en bij Mister Bed streven we ernaar om voor iedereen de perfecte tienerkamer in het assortiment te hebben.

Van kinderkamer naar tienerkamer

Als de tijd van spelen met Barbiepoppen, actiefiguren en Disney-karakters voorbij is, is er vaak ook behoefte aan een ander slaapkamerontwerp. Meisjes hoeven geen knalroze muur of prinsessendekbed meer. De Lego en treinbaan hoeven ook niet meer in de jongenskamer. Tijd dus voor wat anders. Naast een slaapkamer met een goed bed waarin ze heerlijk tot rust kunnen komen willen tieners vaak een stoere kamer waarin ze veel tijd door kunnen brengen met hun vrienden.

Tienerkamers hoeven niet specifiek jongens- of meisjeskamers te zijn. Kleuren als wit, bruin en zwart zijn neutraal en werken prima voor zowel jongens als meiden. Wil jouw tiener graag een groter bed, maar is daar niet genoeg ruimte voor in de slaapkamer? Dan zou je een bed met een extra bedlade, een opklapbed of een twijfelaar kunnen overwegen. Al deze soorten bedden zijn uitstekende oplossingen als je ruimte wilt besparen. Bovendien kan jouw tiener zulke bedden een paar jaar later eenvoudig meenemen naar zijn of haar studentenkamer.

Online tienerkamer kopen

Bij Mister Bed vind je een breed en gevarieerd aanbod aan tienerkamers en alles wat je daarvoor nodig hebt. Daarbij kun je denken aan beddengoed , maar ook aan extra opbergruimte in de vorm van een ladekast of boekenkast. Een bureau met een groot werkblad en genoeg plek voor alle boeken is eveneens onmisbaar in een kinderkamer. Al deze slaapkamermeubels en verschillende handige accessoires voor de slaapkamer koop je eenvoudig online in onze webshop.

Hoeveel ruimte is er nodig voor een tienerkamer?

Hoe belangrijk het ook is dat de tienerkamer goed op de smaak van je tiener aansluit, de meubels moeten wel allemaal in de kamer passen. Onze tienerbedden zijn allemaal eenpersoonsbedden of twijfelaars. Een eenpersoonsbed voor tieners is 90x200 centimeter, terwijl een twijfelaar 120x200 centimeter of 140x200 centimeter is. Deze afmetingen zijn trouwens de afmetingen van het matras dat in het bed komt te liggen. Afhankelijk van de afmetingen van de bedombouw kan het werkelijke formaat van het bed iets afwijken.

Verder is het een kwestie van welke meubels je precies bestelt voor de tienerkamer. Op de productpagina’s vind je de precieze afmetingen van alle kasten en bureaus. Is er niet veel plek? Dan kun je op zoek gaan naar manieren om een bed met opbergruimte te combineren en zo enige ruimte te besparen. Vooral voor studentenkamers is dat ideaal. Houd er bij een bed met lades wel rekening mee dat er genoeg ruimte over moet blijven zodat de lades open kunnen.

Wat heeft een tienerkamer verder nog nodig?

Met de meubels in onze complete tienerkamers kom je een heel eind, maar toch zijn er artikelen die we niet met onze kamerpakketten mee kunnen leveren. Het matras is er daar een van. Bij de bedden in de pakketten leveren we wel een lattenbodem , maar matrassen zijn zo sterk aan persoonlijke voorkeuren onderhevig dat deze los erbij besteld moeten worden. Gelukkig hebben we een ruim aanbod aan comfortabele matrassen die alle nodige ondersteuning bieden. Onder onze kindermatrassen vind je zelfs speciale tienermatrassen.

Verder vraagt een tienerkamer om heel ander beddengoed dan een kamer voor jonge kinderen. Het is het ideale moment om het kinderdekbedovertrek te vervangen met bedtextiel dat iets volwassener aandoet. Naast dekbedden en dekbedovertrekken vind je bij ons onder meer hoeslakens en sierkussens waarmee het bed van jouw tiener helemaal het zijne of het hare wordt. Onze dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zodat het bed ook na het opmaken aansluit op de comfortwensen van je zoon of dochter.

Waarom een complete tienerkamer?

Omdat we bij Mister Bed naast bedden een ruim assortiment aan slaapkamermeubels hebben, kun je alle meubels voor de tienerkamer ook los kopen. Koop je echter een complete kinderkamer, dan weet je zeker dat alle meubels goed bij elkaar passen, omdat ze afkomstig zijn uit dezelfde set. Bovendien is een complete slaapkamerset over het algemeen voordeliger dan alle benodigde meubels los van elkaar kopen.