Bedframe in de juiste afmetingen

Als je een bedframe in de juiste afmetingen zoekt, is het formaat afhankelijk van verschillende factoren. Natuurlijk moet het bed in je slaapkamer passen, maar het moet ook groot genoeg zijn om comfortabel in te slapen. In de online winkel van Mister Bed vind je bedframes in uiteenlopende afmetingen. Met ons maatadvies hopen we het maken van een keuze wat eenvoudiger te maken.

Bedframes voor één persoon

Een bedframe waar maar één persoon op slaapt is normaal gesproken kleiner dan een voor twee personen. Het standaard bedframe voor een eenpersoonsbed is 90 centimeter breed en 200 centimeter lang. Het merendeel van onze kinderbedden heeft bijvoorbeeld deze afmetingen, maar ook voor volwassenen hebben we veel bedden die 90 centimeter breed zijn. Dat is ideaal als de slaapkamer niet zo groot is, maar je wel voldoende ruimte om te slapen nodig hebt. Eventueel kun je het bed met opbergruimte combineren, bijvoorbeeld door voor een bed met lade te kiezen.

Als je er voldoende plek voor hebt en zelf graag de ruimte hebt in bed, kun je ook voor een twijfelaar kiezen. Twijfelaars bestaan uit een bedframe van 120 of 140 centimeter breed plus matras en lattenbodem . Voor de tienerkamer zijn er weinig bedden populairder dan een twijfelaar. We hebben ook bedframes van langer dan 200 centimeter in het assortiment. Als stelregel kun je aanhouden dat een bedframe minstens zo’n 20 centimeter langer moet zijn dan de personen die erin slapen.

Bedframes voor twee personen

In ons assortiment zijn ook veel bedframes te vinden die breed genoeg zijn voor twee personen. Je hoeft niet per se met twee personen in een tweepersoonsbed te slapen; sommige mensen genieten graag in hun eentje van de ruimte die een groot kingsize bed of queen size bed te bieden heeft. Voor stellen is een bed van 160 bij 200 centimeter wel echt het minimum. Nog gebruikelijker is een tweepersoonsbed van 180 bij 200 centimeter .

Tweepersoonsbedden zijn er dus in verschillende afmetingen. Voor personen die relatief lang zijn hebben we ook tweepersoonsbedframes die langer dan 200 centimeter zijn. En voor stellen die graag de ruimte hebben vind je bij ons zelfs bedframes van 200 centimeter breed. Houd er rekening mee dat een bedframe alleen de kale bedombouw is. Er moet nog wel een matras en een lattenbodem in de juiste afmetingen in. Andersom kun je ook een bedframe bij je matras en bedbodem uitzoeken als die nog goed zijn.

In onze webshop vind je onder meer metalen en houten bedframes in de volgende afmetingen: