Matras in de juiste afmetingen

Met een matras in de juiste afmetingen kun je iedere nacht op een goede nachtrust rekenen, vooral als je gekozen hebt voor een matras dat de juiste mate van ondersteuning biedt. Maar hoe groot moet je matras precies zijn? We helpen je graag met het maken van de juiste keuze met ons maatadvies voor je matras.

Het juiste matras bij de bedombouw

Als je een nieuw bed koopt in de online winkel van Mister Bed, is het heel eenvoudig om daar een matras in de juiste maat bij te vinden. De afmetingen van het bed zijn namelijk eigenlijk die van het matras dat erin past. Met het bedframe erbij is het bed altijd wat groter. Bestel je een bed van 90 bij 200 centimeter , dan hoort daar dus een matras in dezelfde afmetingen bij.

Voor de afmetingen maakt het niet uit welk type matras je precies kiest. Belangrijker is dat de lattenbodem goed aansluit op je matraskeuze. Zo heeft een pocketveringmatras een lattenbodem nodig die minimaal 24 latten heeft, zodat de veren voldoende tegendruk krijgen. Verder kunnen de veren van een verenmatras beschadigd raken op een verstelbare lattenbodem . Twijfel je over de combinatie van lattenbodem en matras? Kies dan voor een koudschuimmatras . Zo’n matras kan op iedere bedbodem.

Tweepersoonsbed: één of twee matrassen?

In een eenpersoonsbed leg je normaal gesproken één matras en dat is ook het geval als je in je eentje in een twijfelaar slaapt. Kies je voor een tweepersoonsbed , dan ligt het wat ingewikkelder. Sommige mensen slapen alleen in een tweepersoonsbed, omdat ze bijvoorbeeld veel bewegen in hun slaap of om comfortredenen graag de ruimte hebben. In dat geval is een enkel matras over de gehele breedte van het bed de juiste keuze. Zo heb je overal de juiste ondersteuning en hoef je niet bang te zijn dat je ’s nachts tussen twee matrassen in komt te liggen.

Voor stellen kan dat ook de juiste keuze zijn. Als jullie ongeveer hetzelfde gebouwd zijn en van hetzelfde type matras houden, raden we een tweepersoonsmatras over de volledige breedte van het bed aan. Bij grote verschillen in lichaamsbouw of voorkeuren in bijvoorbeeld de hardheid van het matras is het verstandiger om twee eenpersoonsmatrassen naast elkaar te leggen die precies op jullie wensen aansluiten. Dat is ook handig als jullie een verschillend dag-en-nachtritme hebben, omdat jullie op twee losse matrassen minder merken van elkaars bewegingen.

Mister Bed heeft onder meer matrassen in de volgende afmetingen in het assortiment: