Hoofdbord bed

Een hoofdbord aan het bed heeft verschillende functies. Zo’n hoofdbord beschermt tegen slijtage en maakt je bed comfortabeler en warmer, vooral als het om een bekleed hoofdbord gaat. In de webshop van Mister Bed vind je daarom beklede hoofdborden in verschillende kleuren voor uiteenlopende bedden uit ons assortiment. Met een hoofdbord uit onze webshop wordt comfortabel slapen nóg eenvoudiger.

Sorteer op arrow-alt-down

4 producten

Murphy hoofdbord - Blauw.jpg
Elders € 299,00
Nu
Speciale prijs € 249,00 Normale prijs € 299,00

De levertijd is ca. 30 werkdagen

Hoofdbord Murphy Verticaal grijs sfeer.jpg
Elders € 299,00
Nu
Speciale prijs € 249,00 Normale prijs € 299,00

check-circle Nog 1 in voorraad

Hoofdbord Murphy Verticaal 160x200 (BC-12) - Grijs
Elders € 349,00
Nu
Speciale prijs € 269,00 Normale prijs € 349,00

De levertijd is ca. 30 werkdagen

Hoofdbord Murphy Verticaal 160x200 (BC-12) - Blauw
Elders € 349,00
Nu
Speciale prijs € 269,00 Normale prijs € 349,00

De levertijd is ca. 30 werkdagen

4 producten

De beschermende functie van een hoofdbord

Staat je bed tegen de muur? Dan beschermt een hoofdbord je muur tegen slijtage en vuil. Niet alleen van je hoofd, maar ook van je beddengoed , met name je kussens. Zelfs als je je beddengoed vaak wast, bestaat dit risico. Met een hoofdbord houd je de muur achter je bed goed schoon. Tegelijkertijd beschermt een hoofdbord je hoofd. Als je hoog ligt en ’s nachts veel beweegt, hoef je met een bekleed hoofdbord niet bang te zijn dat je je hoofd pijnlijk stoot.

Een warmer bed door een hoofdbord

Verder kan een hoofdbord aan je bed bijdragen aan de temperatuur in je kamer. Vooral in een slecht geïsoleerde woning kan een hoofdbord je bed net even wat warmer en daarmee comfortabeler maken. Veel van onze hoofdborden zijn bekleed met stoffen die goed zijn in het vasthouden van warmte, bijvoorbeeld de warmte die van je lichaam af komt. Zo maakt de combinatie van een bekleed hoofdbord en het juiste beddengoed je bed in de wintermaanden extra warm, wat je slaapcomfort ten goede komt.

Maak je bed mooier met een hoofdbord

Een andere reden om voor een hoofdbord aan je bed te kiezen is simpelweg om je bed er mooier uit te laten zien. Je vindt daarom hoofdborden in onze webshop met verschillende kleuren en ontwerpen. Die kun je zo uitzoeken dat ze helemaal aansluiten op het interieur van je slaapkamer. Zo kan een hoofdbord je kamer een extra luxe uitstraling geven. Het mooie aan al deze voordelen van een hoofdbord aan je bed is dat ze elkaar versterken en zo je slaapervaring verbeteren.

Hoofdboord voor je bed online kopen

Of je nu een hoofdbord zoekt om je hoofd te beschermen, om comfortabel rechtop in bed te kunnen zitten, om je bed warmer te maken of welke andere reden dan ook: in de online winkel van Mister Bed vind je ongetwijfeld een hoofdbord dat helemaal aan jouw wensen voldoet. Sommige van onze bedden worden zelfs standaard met een hoofdbord geleverd. Maar ook als je al een bed hebt en daar een passend hoofdbord voor zoekt, kun je op onze webshop rekenen.

Welke afmetingen moet een hoofdbord hebben?

Als je een hoofdbord voor je bed zoekt, is het belangrijk dat je er een bestelt die net zo breed is als je bed. Voor een bed van 160 bij 200 centimeter heb je dus een hoofdbord nodig dat 160 centimeter breed is. Het hoofdbord zelf is meestal tussen de 40 en de 75 centimeter hoog, zodat je ervan uit kunt gaan dat je hoofd goed beschermd is en ook daarboven nog bescherming tegen vlekken en slijtage is. We verkopen hoofdborden in verschillende afmetingen.

Waar is een hoofdbord van gemaakt?

Een hoofdbord bestaat uit verschillende onderdelen. Er zijn hoofdborden die niet bekleed zijn. Deze zijn als het ware alleen een plank van hout of houtvezelplaat die je op je bed kunt monteren. Als je alle voordelen uit een hoofdbord aan je bed wilt halen, raden we aan om voor een bekleed exemplaar te kiezen. In dat geval zit er een stof om de plank heen die zachter aanvoelt. Meestal gaat dat om polyester, maar er zijn ook bedden die hoofdborden hebben met een leren buitenzijde en een zachte voering aan de binnenkant.

Bedden met hoofdborden

Bij Mister Bed vind je veel eenpersoonsbedden , tweepersoonsbedden , twijfelaars en kinderbedden die met hoofdbord geleverd worden. Niet alle hoofdborden die bij onze bedden zitten zijn echter beklede hoofdborden. Sommige van deze hoofdborden zijn alleen van hout of houtvezelplaten gemaakt en primair bedoeld om de muur bij het hoofdeinde tegen slijtage en vlekken te beschermen. Heb je toch liever dat het hoofdbord bekleed is? Dan zou je er eventueel voor kunnen kiezen om een kussenset met polyurethaan riemen tegen het hoofdbord te bevestigen.

Beddengoed die bij het hoofdbord past

Heb je vooral om esthetische redenen voor een hoofdbord gekozen? Dan wordt je kamer het mooist als je ook beddengoed op het bed legt dat goed bij het hoofdbord kleurt. Voor onze kinderbedden hebben we dekbedovertrekken voor kinderen in veel verschillende kleuren, dus daar zit zeker iets tussen wat bij het hoofdbord past. Daarnaast hebben we hoeslakens in verschillende kleuren die je om je matras heen kunt doen.