Meegroeiledikant

Een meegroeiledikant is een bed waar zowel baby’s als peuters in kunnen slapen. Je kind kan hierin slapen tot hij of zij ongeveer 5 jaar oud is, afhankelijk van hoe snel je kind groeit. Het is dus eigenlijk een babybed en een peuterbed in één. Bij Mister Bed vind je meegroeiledikanten in verschillende ontwerpen. We hebben er altijd wel een die bij je kinderkamer past in het assortiment!

Sorteer op arrow-alt-down

5 producten

meegroei kinderbed bed4life
Elders € 1.231,00
Nu
€ 939,00

De levertijd is ca. 28 werkdagen

Emma Babyledikant 70x140 - Wit
sale
Elders € 479,00
Nu
Speciale prijs € 299,00 Normale prijs € 479,00

check-circle Uit voorraad leverbaar

Klaudia Babyledikant 70x140 - Wit
sale
Elders € 439,00
Nu
Speciale prijs € 299,00 Normale prijs € 439,00

check-circle Uit voorraad leverbaar

Infans Color Babyledikant 70x140 - Antraciet
Elders € 439,00
Nu
Speciale prijs € 359,00 Normale prijs € 439,00

check-circle Uit voorraad leverbaar

Lora Baby Ledikant 70x130 - Wit
Elders € 539,00
Nu
Speciale prijs € 459,00 Normale prijs € 539,00

check-circle Uit voorraad leverbaar

5 producten

Voor de jongste kinderen is een babyledikant van 60 bij 120 centimeter de meest populaire optie. Vroeg of laat wordt je kind echter te groot voor een babybed . De overgang van een babybed naar een volwaardig eenpersoonsbed is voor veel kinderen echter eng en kan een negatieve invloed op hun slaappatroon hebben. Je kunt dan eerst een kleiner peuterbed neerzetten, maar je kunt ook direct kiezen voor een meegroeiledikant. Omdat dit type ledikant een slag groter is dan een babyledikant, kunnen jonge kinderen er langer in slapen.

Wat is een meegroeiledikant precies?

Kenmerkend voor het meegroeiledikant is zijn formaat: 70 bij 140 centimeter. Voor de meeste kinderen is dit groot genoeg om in te slapen tot ze zo’n 5 jaar oud zijn. Verder is de uitvalbeveiliging van een meegroeiledikant vaak te verwijderen. Dan kan je kind bijvoorbeeld al leren om zelf in en uit bed te stappen. Bij babyledikanten is de uitvalbeveiliging vaak zo belangrijk voor de veiligheid van het kind dat het hekwerk vast zit. Omdat je geen los peuterbed meer hoeft te kopen is een meegroeiledikant ook nog eens een voordelige optie.

Waarom is een goede meegroeiledikant belangrijk?

Een kinderbed van goede kwaliteit is belangrijk, zeker als het om heel jonge kinderen gaat. Hoe jonger kinderen zijn, hoe meer tijd ze in bed doorbrengen; bij baby’s kan dat wel oplopen tot 18 uur per dag. Het is dus zeer belangrijk dat ze comfortabel liggen en zich prettig voelen in het bed. Het grote voordeel van een meegroeiledikant is dat je zoon of dochter niet binnen korte tijd opnieuw aan een bed moet wennen. Je kind kan gewoon lekker door blijven slapen in het bed dat hij of zij gewend is.

Meegroeiledikant online kopen

Is een meegroeiledikant de beste keuze om jouw kind veilig en comfortabel te laten slapen? Dan vind je bij Mister Bed gegarandeerd een exemplaar dat goed bij de kinderkamer past. We hebben namelijk meegroeiledikanten in verschillende ontwerpen, dus het exemplaar waar je kind zich prettig in voelt en dat goed bij je interieur past vind je gegarandeerd in onze online winkel. Nadat we je bestelling ontvangen hebben, laten we het meegroeiledikant zo snel mogelijk bij jou thuis afleveren.

Welk matras in een meegroeiledikant?

Matrassen leveren we niet standaard met onze bedden mee, omdat iedereen andere voorkeuren heeft als het op hun matras aankomt. Het belangrijkste is natuurlijk dat een matras in het bed past. Voor een meegroeiledikant heb je dus een matras van 70 bij 140 centimeter nodig. Voor kinderbedden is dat een standaardmaat, dus je vindt bij onze kindermatrassen verschillende matrassen die deze afmetingen hebben. We hebben zelfs pocketveringmatrassen en koudschuimmatrassen in die afmetingen, dus op het gebied van comfort en ondersteuning bieden we zelfs voor de jongste kinderen het allerbeste.

Van welke materialen is een meegroeiledikant gemaakt?

Alle meegroeiledikanten in ons assortiment zijn gemaakt van meubelspaanplaat. Dit zijn platen die van zaagsel, houtsnippers en andere kleine stukken hout gemaakt zijn. Hierdoor is een bed van deze materialen een stuk lichter dan een massief houten bed , maar gegarandeerd stevig genoeg om een baby of peuter een comfortabele, zorgeloze nachtrust te bezorgen. Voor jullie als ouders is het bovendien goed nieuws dat een bed van houtvezelplaten door zijn beperkte gewicht relatief eenvoudig in elkaar te zetten en uit elkaar te halen is.

Het leukste beddengoed voor jonge kinderen

Met het juiste beddengoed maak je een meegroeiledikant helemaal af. Het mooie aan ons assortiment is dat we speciaal voor jonge kinderen dekbedovertrekken met de leukste designs in onze online winkel hebben. Een dekbedovertrek met een print van zijn of haar favoriete dieren doet het altijd goed bij een jong kind, maar we hebben ook effen designs met vrolijke kleuren en stoerdere prints. Verder hebben we dekbedden en hoeslakens voor bedden van alle afmetingen in ons online assortiment.

Klaar voor een groter bed?

Is je kind uit zijn of haar meegroeiledikant gegroeid? Ook dan kun je op Mister Bed rekenen. We hebben verschillende kinderbedden in het assortiment die het formaat van een volwassen eenpersoonsbed hebben. Hier vind je ledikanten tussen, maar ook hoogslapers , halfhoogslapers , kajuitbedden , bedbanken en stapelbedden . Als de slaapkamer te klein is voor een groot aantal slaapkamermeubels , vind je tussen onze kinderbedden ook bedden met opbergruimte . Ook met onze opklapbedden kun je heel efficiënt omgaan met de beschikbare ruimte in de slaapkamer.