Slaapbank tweepersoons

Een tweepersoons slaapbank is een tweepersoonsbed en een tweepersoonsbank in één. Als jullie ’s avonds gaan slapen, klap je de bank uit tot een comfortabel bed. Zijn jullie allebei opgestaan? Dan kun je het bed inklappen tot een bank waar jullie met zijn tweeën op kunnen zitten. Zo kun je heel efficiënt omgaan met de ruimte in je woning.

Sorteer op arrow-alt-down

7 producten

Slaapbank Marin - Blauw
Nieuw
Elders € 1.699,00
Vanaf
Speciale prijs € 1.479,00 Normale prijs € 1.699,00

check-circle Uit voorraad leverbaar

shopping-cart
Slaapbank Asteria - Blauw
Elders € 1.919,00
Vanaf
Speciale prijs € 1.669,00 Normale prijs € 1.919,00

De levertijd is ca. 30 werkdagen

shopping-cart
Sfeer Slaapbank Silvano B140 x L195 - Natuur.jpg
Elders € 2.079,00
Vanaf
Speciale prijs € 1.809,00 Normale prijs € 2.079,00

De levertijd is ca. 30 werkdagen

shopping-cart
Sfeer Slaapbank Asteria B140 x L195 - Lichtgrijs.jpg
Elders € 1.919,00
Vanaf
Speciale prijs € 1.669,00 Normale prijs € 1.919,00

De levertijd is ca. 30 werkdagen

shopping-cart
Sfeer Slaapbank Asteria B140 x L195 - Zwart.jpg
Nieuw
Elders € 1.919,00
Vanaf
Speciale prijs € 1.669,00 Normale prijs € 1.919,00

De levertijd is ca. 30 werkdagen

shopping-cart
Bristol Slaapbank - Antraciet
Meest verkocht
Elders € 929,00
Nu
Speciale prijs € 779,00 Normale prijs € 929,00

check-circle Nog 1 in voorraad

Bristol Slaapbank - Grijs
Meest verkocht
Elders € 929,00
Nu
Speciale prijs € 779,00 Normale prijs € 929,00

check-circle Uit voorraad leverbaar

7 producten

In ingeklapte toestand ziet een tweepersoons slaapbank of sofabed er uit als een normaal bankstel. Dit in tegenstelling tot een bedbank , waarbij zitkussens tegen de opstaande randen geplaatst kunnen worden, maar die altijd hetzelfde formaat houdt. Een slaapbank is dus wat compacter. Slaapbanken staan normaal gesproken in een woonkamer die ook als slaapkamer dient, waar bedbanken eerder als kinderbed gebruikt worden. De tweepersoons slaapbanken van Mister Bed zijn gemaakt van slijtvaste materialen. Bovendien is een slaapbank uit onze online winkel eenvoudig schoon te maken.

Waarom kiezen voor een tweepersoons slaapbank?

Als jullie een kleine woning hebben, bijvoorbeeld een eenkamerappartement, kunnen een tweepersoonsbank en een tweepersoonsbed samen een erg groot deel van de beschikbare ruimte in beslag nemen. Met een tweepersoons slaapbank heb je ze allebei op hetzelfde oppervlak en houd je dus ruimte over. Slaapbanken zijn om die reden ook populair voor studentenkamers. Maar je hoeft niet per se vanwege de beperkte ruimte voor een slaapbank te kiezen. Slaapbanken zijn ook een goed alternatief voor een logeerbed . Je bent zo altijd voorbereid op bezoekers die blijven overnachten. In vakantiehuizen worden ook vaak slaapbanken geplaatst.

De plaatsing van een tweepersoons slaapbank

De oorsprong van de slaapbank ligt in de grote steden van de Verenigde Staten. Begin vorige eeuw waren de appartementen in die steden erg klein, waardoor verschillende mensen op zoek gingen naar manieren om ruimte te besparen. Zo is bijvoorbeeld ook het Murphybed uitgevonden, een opklapbed dat in een kast geïntegreerd is. Handig aan de plaatsing van een slaapbank is dat er normaal gesproken enkele meters ruimte tussen de bank en de tv is. Die meters kun je mooi gebruiken om het slaapgedeelte uit te vouwen.

Tweepersoons slaapbank online kopen

Zoek je een plek om samen te zitten en een plek om samen te slapen? Met een tweepersoons slaapbank van Mister Bed kan dat allebei op hetzelfde oppervlak. Misschien houd je daardoor wel plek over voor extra slaapkamermeubels , zoals een kledingkast of een boekenkast . Je vindt in ons assortiment tweepersoons slaapbanken in verschillende kleuren en afmetingen. De perfecte slaapbank voor jullie interieur vind je daarom gegarandeerd in de webshop van Mister Bed.

Hoe groot is een tweepersoons slaapbank?

De meeste mensen kiezen voor een tweepersoons slaapbank om ruimte te besparen, maar er moet wel voldoende plek voor jullie allebei in zijn. In uitgeklapte toestand is een tweepersoons slaapbank iets minder lang dan een tweepersoonsbed. Waar zo’n bed meestal 200 centimeter of langer is, is het slaapgedeelte van een slaapbank normaal gesproken rond de 195 centimeter lang. Voor veel mensen is dit lang genoeg, maar het is wel iets om rekening mee te houden als minstens een van jullie relatief lang is.

Qua breedte heb je in de meeste gevallen de keuze uit een slaapbank van 140 of 160 centimeter breed. Die breedte slaat specifiek op het matrasgedeelte van de slaapbank en is dus de ruimte die je hebt om te slapen. Een slaapbank van 140 centimeter breed komt overeen met een twijfelaar , een van 160 centimeter breed met een queen size bed . Het zitgedeelte kun je vergelijken met de van een gewoon bed. Daar moet je dus ook enkele tientallen centimeters plek voor vrijhouden in de kamer.

Waar is een tweepersoons slaapbank van gemaakt?

De binnenkant van een tweepersoons slaapbank is meestal een raster dat gemaakt is van metaal, soms met onderdelen van meubelspaanplaat. Deze materialen zijn stevig genoeg om twee personen te dragen. Voor de bekleding is gekozen voor polyester. Polyester voelt namelijk zacht aan en het is slijtvast. Het matras is bij een slaapbank al onderdeel van het bed is en hoeft er dus niet los bij besteld te worden. De matrassen zijn meestal gemaakt van polyether. Dat materiaal heeft een goede veerkracht en ligt dus erg comfortabel.

Andere ruimtebesparende bedden van Mister Bed

Is een tweepersoons slaapbank toch niet helemaal waar je naar op zoek bent, maar heb je wel een goed ruimtebesparend bed nodig? Mister Bed heeft verschillende andere opties. We noemden al eerder het Murphybed. We hebben ook andere handige opklapbedden in het assortiment. Voor de kinderkamer hebben we hoogslapers , waarin de ruimte onder het bed benut wordt door bijvoorbeeld kledingkasten of boekenplanken. We hebben ook een ruim aanbod aan hoogslapers met bureau . Daarmee heb je ook verschillende meubels op hetzelfde oppervlak.