Schuifdeurkast

Heb je veel kleding en andere spullen op te bergen, maar niet heel veel ruimte in de slaapkamer? Dan is een schuifdeurkast de ideale kast voor jou. Omdat de deuren opzij openen, heb je geen extra ruimte nodig om de deuren open te doen. Tegelijkertijd zijn schuifdeurkasten vaak ruim uitgevoerd, zodat je alles er makkelijk in kwijt kunt. We hebben ook grote schuifdeurkasten voor ruimere slaapkamers.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Een schuifdeurkast, ook wel bekend als een zweefdeurkast, is een kledingkast waarvan de deuren opzij over een geleiderails openen. De deur wordt gevormd door een plaat of een raamwerk dat zich op de rails bevindt. Deze rails bevinden zich net onder of boven de deur. Zo hoef je met het formaat en de plaatsing van de kast geen rekening te houden met openslaande deuren en lades. Bekijk ons ruime en gevarieerde aanbod aan schuifdeurkasten en bestel je favoriet vandaag nog!

Waarom een schuifdeurkast?

Een kledingkast in de slaapkamer is haast een garantie voor een schonere kamer. Maar ruimtebesparing kan ook een belangrijke overweging zijn. Openslaande deuren zijn handig, maar je hebt er wel extra ruimte voor nodig in de slaapkamer. Als de ruimte beperkt is, is een schuifdeurkast dus een uitstekende optie. Wel is het vaak zo dat schuifdeurkasten wat groter uitgevoerd zijn dan draaideurkasten . Bij Mister Bed vind je schuifdeurkasten in verschillende formaten. Dat begint al bij een breedte van 120 centimeter en een diepte van 60 centimeter. We hebben dus voor elke slaapkamer een passende schuifdeurkast!

Schuifdeurkasten in verschillende designs

Schuifdeurkasten zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar ook in verschillende designs. In zijn meest eenvoudige vorm schuif je twee egale deuren over elkaar heen, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Zo is het tegenwoordig gebruikelijk dat een van een van de deuren een spiegel heeft, zodat je meteen kunt bekijken hoe de kleding die je uit de kast gehaald hebt je staat. We hebben ook schuifdeurkasten waarin de spiegels wat creatiever geplaatst zijn. Daarnaast hebben we verschillende schuifdeurkasten zonder spiegels in onze webshop.

Schuifdeurkast online kopen

Ben je op zoek naar een kledingkast met schuifdeuren ? Bij Mister Bed vind je geheid waarnaar je op zoek bent. Ons assortiment aan schuifdeurkasten is erg ruim en gevarieerd. Heb je de perfecte schuifdeurkast voor je slaapkamer gevonden? Geef dan je bestelling aan ons door. Wij zorgen er vervolgens voor dat je kledingkast zo snel mogelijk bij jou thuis afgeleverd wordt.

Wat zijn de afmetingen van een schuifdeurkast?

Een schuifdeurkast heeft minimaal twee deuren, zodat ze als het ware over elkaar heen kunnen schuiven. Zo benut je de ruimte optimaal. Maar we hebben ook schuifdeurkasten met drie of vier deuren. Hoe meer deuren, des te breder is de schuifdeurkast. Onze breedste schuifdeurkast is 300 centimeter breed. Bijna al onze kasten met schuifdeuren zijn tussen de 55 en de 65 centimeter diep. De hoogte varieert van ongeveer 200 centimeter tot ongeveer 250 centimeter. Hoeveel spullen je dus ook kwijt moet: je vindt hier een passende schuifdeurkast.

Schuifdeurkasten in verschillende kleuren

Eerder noemden we al de plaatsing van de spiegels in onze schuifdeurkasten, maar dat is lang niet het enige waaruit je kunt kiezen als je een kast met schuifdeuren bij Mister Bed bestelt. Heeft je slaapkamer een modern design met strakke lijnen? Dan past een schuifdeurkast in het wit of antraciet daar perfect bij. Witte schuifdeurkasten hebben een ontwerp dat meestal neutraal genoeg is om in bijna alle interieurs toe te passen. Wil je je slaapkamer juist een wat landelijker uitstraling geven? Dan is een van onze schuifdeurkasten met een eikenhoutlook daar de perfecte kledingkast voor.

Andere ruimtebesparende opties

Voor de hoeveelheid beschikbare opbergruimte kunnen schuifdeurkasten wat groot uitvallen, omdat er relatief veel ruimte voor de rails nodig is. Heb je liever een wat kleinere kast? Bekijk dan onze draaideurkasten eens. Bij deze kasten moet je weliswaar rekening houden met het feit dat de deuren en eventuele lades open moeten kunnen, maar ze zijn vaak minder diep en het design is wat strakker, omdat de deuren op één lijn zitten. Andere ruimtebesparende mogelijkheden zijn een opklapbed die in een kast geïntegreerd is of een bed met een opberglade eronder.

Zoek je een kledingkast voor een relatief kleine kinderkamer ? Bij onze kinderbedden vind je verschillende hoogslapers en halfhoogslapers waarin onder meer een kledingkast onder het bed te vinden is. Dan heb je namelijk het bed en de kledingkast op dezelfde oppervlakte. Zo blijft er ook nog ruimte over om te spelen.