Kinderen die een kamer delen? Geen probleem met deze tips-2

Kinderen die een kamer delen? Geen probleem met deze tips-2
21 oktober 2021
Kinderen die een kamer delen? Geen probleem met deze tips-2

Veel gezinnen wonen door strenge hypotheekregels of hoge huurprijzen in een appartement of woning dat eigenlijk net iets te klein is. Het is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat je een grotere woning zoekt op het moment dat je gezin uitbreidt. Als je niet zo groot woont, kan het zijn dat je een slaapkamer te weinig hebt op het moment dat je twee of drie kinderen hebt. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je onverhoopt een tweeling krijgt. Hoe gelukkig je ook bent met je kinderen, het aantal slaapkamers in je huis kan zorgen voor een behoorlijke uitdaging.

Het was vroeger heel normaal om kinderen bij elkaar op de kamer te laten slapen. Ook nu zijn er mogelijkheden om je kinderen een fijne kamer te geven, terwijl ze die moeten delen met een broer of zus. Twijfel je ook over een tweede of derde kindje of heb je nu al meer kinderen dan kamers? Wil je weten hoe je de perfecte gedeelde kinderkamer creëert? Een fijne plek voor twee (of meer) waarbij er genoeg ruimte is om te slapen, spelen en huiswerk te maken. Wij hebben tips en inspiratie voor jongens en meisjes!

  • Zorg voor harmonie. De kamer wordt al druk genoeg, dus kies voor een mooie kleur of een fijne combinatie van kleuren. Gebruik één stijl voor de rest van de inrichting en zorg voor twee dezelfde bedden of bedden in dezelfde stijl.
  • Kijk goed naar de ruimte die je kinderen nodig hebben. Is de kamer niet zo groot of hebben je spelende kinderen veel ruimte nodig, kies dan voor een handig en mooi stapelbed. Zorg er natuurlijk wel voor dat er geen ruzie komt over wie waar mag slapen.
  • Als je kinderen iets ouder zijn of gewoon meer behoefte hebben aan privacy, kun je de kamer scheiden door een schuifwand, kast, of gordijn te plaatsten.
  • Betrek je kinderen bij de inrichting. Luister naar hun wensen en probeer een middenweg te vinden als ze allebei iets anders willen.

Zie je het nog niet helemaal voor je? Bezoek onze Pinterest pagina voor ideeën en inspiratie