Wat kun je doen tegen snurken?

14-04-2016 16:46 | Mister Bed

Okee, laten we bloedeerlijk worden over snurken. De dark side of sleep.... Wanneer je snurkt is het licht genant. Je houdt mensen wakker, je weet het en je kunt er niks aan doen. Wanneer je een partner hebt die snurkt is het zo mogelijk nog irritanter. Het drukt op je nachtrust. En daarbij.... je hebt er last van omdat de ander in dromenland is terwijl jij zelf ongewenst klaarwakker bent. Of nog erger, bijna in slaap en dan weer wakkergezaagd. En dat voor een paar uur. 

Wat kun je doen tegen snurken?

1. Een tennisbal

Stop een tennisbal in een washandje. En naai die aan de achterkant in het midden van de rug op je pyjame of shirt. Wanneer je in je slaap op je rug draait, dan zul je weer op je zij draaien, omdat het niet lekker ligt. Over het algemeen snurken mensen minder wanneer ze op hun zij liggen. 

2. Bevochtig de lucht

Soms komt snurken omdat de lucht te droog is. Droge lucht droogt je keel uit en je neusvliezen. Bevochtig in dat geval de lucht. En zorg ook dat je zelf voldoende drinkt voor je gaat slapen. 

3. Overgewicht

Wanneer je overgewicht hebt, dan is de kans dat je snurkt groter. Afvallen helpt dan. Uit frustratie een stroopwafel eten soms ook. Geen oordeel hier. 

4. Zet het hoofdeinde wat omhoog.

Wanneer je snurkt blokkeert je tong je keel. Wanneer je scheef ligt, dan helpt dat om je keel open te houden. We hebben hele fijne bedden waarvan het hoofdeinde elektrisch omhoog kan. Dubbel fijn. Je snurkt niet meer en je ligt heel comfortabel. 

5. Ben je allergisch?

Snurken kan worden veroorzaakt door allergie voor huisstofmijt, pollen, huisdieren en dergelijke. Laat je testen en kijk of dit bij jou ook het geval is. Zorg ervoor dat je huis goed schoon is. En dat je huisdieren niet op de bovenverdieping (of in de slaapkamer) komen. 

6. Ander kussen

Soms kan een kussen wonderen doen. Veel mensen snurken wanneer ze op hun rug liggen. Wanneer je een kussen hebt waarbij je heerlijk ligt op je zij, dan heb je veel minder de neiging om te gaan snurken. En je ligt lekkerder. Ook niet onbelangrijk.

7. Verminder alcohol

Veel mensen snurken wanneer ze een drankje teveel op hebben. Op een feestje iets eerder overschakelen op alcoholvrij is dan een tip. Of je er iets mee doet, is aan jou natuurlijk. Cheers mate. 

Tot slot

Wanneer je niet lekker ligt, dan kan een hoofdkussen al zoveel verschil maken.