Van kinderkamer naar tienerkamer

19-09-2017 11:15 | Mister Bed

Het moment is gekomen. Je zoon of dochter zit op de middelbare school en is een échte tiener geworden. Mocht hij of zij nog geen tienerkamer hebben, is het nu toch tijd om daar verandering in te brengen. Hoe richt je snel en voordeling een leuke tienerkamer in? Volg deze checklist en je zit altijd goed.


Wat heb je nodig voor een tienerkamer?

1. Groter bed
2. Grotere kast
3. Plek om te relaxen
4. Bureau
5. Opbergruimte
6. Een nieuwe kleur op de muur
7. Decoratie


Bed en kast in een tienerkamer

Een tienerkamer is in te delen in drie zones, namelijk een slaapplek, relaxplek enwerkplek. Een tienerkamer inrichten betekent vaak nadenken over het bed. Het kan zijn dat er regelmatig een vriendje of vriendinnetje van je tiener blijft slapen. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bed met een slaaplade of een twijfelaar. Je kunt zelf kiezen voor een stapelbed met ruimte voor een bureau, zodat deze over een aantal jaar mee kan verhuizen naar de studentenkamer.

Als je snel klaar wilt zijn, kun je kiezen voor een set met een bijbehorende kledingkast, nachtkastje en bureau. De kleding van tieners, met name meiden, neemt meer plaats in dan kleine basisschool maatjes. Een grotere kast kan dan erg handig zijn.


Time to relax!

Tieners hechten waarde aan een plek waar ze kunnen relaxen. Een plek waar zekunnen hangen met vrienden of vriendinnen, een boek kunnen lezen, muziek kunnen luisteren en filmpjes op hun iPad kunnen kijken. Kies voor meubels die ervoor zorgen dat de kamer niet te vol staat. Houd de ruimte in gedachten en bekijk welke meubels erbij passen. Misschien is er zelfs plek voor een lekkere stoel of zitzak. Er bestaat natuurlijk wel het gevaar dat je tiener deze lekkere stoel gaat gebruiken als extra kledingkast.


Bureau en bureaustoel

Je zoon of dochter zal nu met een stuk meer huiswerk thuiskomen. Investeer daarom in een goed bureau en fijne bureaustoel. Hoe leuker de plek, des te leuker het is om huiswerk te maken. Maar houd het rustig en zorg voor weinig afleiding. Op zoek naar een stoer bureau voor je zoon? De Mailo bureautafel past perfect in een echt jongenskamer. Meiden die ook een plekje willen voor hun make-up, kunnen kiezen voor de Anette, een bureau en make-up tafel in een.


Opbergruimte in een tienerkamer

Ouder worden betekent ook minder speelgoed, maar jammer genoeg betekent het niet minder troep. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte, zodat er geen excuus is om niet op te ruimten. Kies voor een bed met opberglades of een handige kast.


Andere kleuren op de muur en raamdecoratie

Van kinderkamer naar tienerkamer betekent natuurlijk ook dat er andere kleuren op de muur moeten komen. Stoerder en volwassener. Dit is ook het moment om de decoratie onder handen te nemen. Met kleine aanpassingen kom je al een heel eind.


Tip! 

De laatste tip voor je aan de slag gaat. Betrek je tiener bij het inrichten van de nieuwe kamer. Ze weten vaak heel goed wat ze wel en vooral niet willen. Voor meer inspiratie kun je terecht op onze Pinterest pagina. Je vindt er boordevol mooie inspiratie voor jongens- en meisjeskamers