Handige tips om een kleine slaapkamer groot te laten lijken

09-05-2017 12:27 | Mister Bed

Een kleine slaapkamer is niet erg. Een kleine en benauwde slaapkamer is wél erg. De muren komen op je af en je kunt je rust niet vinden. Dat is absoluut geen fijne plek om je terug te trekken en even te ontspannen. Maak je kamer optisch groter en geef jezelf meer rust met deze 6 tips. 

1. Alles wit.

Verf de muren wit. Of heel licht grijs. Wit werkaatst licht en dat heeft een positief effect op een kleine ruimte. Als je toch eenbeetje kleur wilt, speel dan met lichte tinten en gebruik die kleur voor je gordijnen en beddengoed

2. Grote spiegel.

De spiegel. Deze truc wordt al jaren gebruikt. Niet zo gek, aanzien het ontzettend effectief is. Je kunt de spiegel op creatieve manier gebruiken door een enkele grote spiegel te plaatsen of meerdere kleine spiegels te clusteren. 

3. Houd het simpel.

Met andere woorden, geen 'gezellige hoekjes', plankjes met hebbedingetjes of andere rommel. Houd het strak. Alle rommel weg, of in ieder geval uit het zicht. Maak gebruik van slimme opbergmeubels als je veel spullen hebt. 

4. Looppad.

Hoe verleidelijk is het niet, om je sokken naast je bed op de grond te laten vallen. En je broek ernaast. En je shirt maakt het plaatje compleet. Hou het looppad zo begaanbaar mogelijk. Maak er geen hordelopen van.

5. Haal de deur weg.

Okee, tikje rigoreus en niet altijd wenselijk. Maar als dit kan, is het absoluut een goed idee.  Je blik eindigt dan niet in je kamer. De ruimte is op die manier onderdeel van een huis. Dat geeft een groter gevoel.

6. Compacte meubels

Een kingsize bed is prachtig, maar een twijfelaar voldoet ook. Echt waar. Sterker nog, een twijfelaar is vaak knusser dan een gigantisch bed. Ga op zoek naar hoge kledingkasten. Dat scheelt je weer vloerruimte. En ook met ladekasten kun je lekker de hoogte in.

 

En zo werd die kleine kamer weer een fijne ruimte om in te vertoeven. Maak je er een weekendprojectje van?