5 tips voor het inrichten van een tienerkamer

31-05-2019 14:38 | Mister Bed

Tieners en het maken van keuzes gaat soms nog lastig gepaard. Ze willen namelijk van alles, maar het kan nog best moeilijk worden wanneer zij zelf ook niet precies weten wat ze nou daadwerkelijk willen. Wanneer ze een overstap van de basisschool naar de middelbare school maken, zijn ze vaak toe aan een nieuwe kamer. Weg met die kinderlijke kamer, tijd voor iets anders! Er zijn heel veel stijlen om een leuke tienerkamer in te richten. Maar welke stijl past het best bij jouw tiener? Mister Bed geeft jou 5 tips om een leuke tienerkamer in te richten. 

1. Kies een thema
Is jouw tiener een grote sportfanaat? Dan zou een voetbalthema bijvoorbeeld goed tot zijn recht komen. De FC Barcelona dekbedovertrek van Mister Bed past hier dan goed bij. Je kunt zelf bepalen in hoeverre een bepaalde thema terugkomt in de tienerkamer. Posters of lampen in hetzelfde thema geven een perfecte finishing touch.

2. Benut de ruimte
Bij het herinrichten van een kamer krijgen vaak alle spullen een andere plek. Waar laat je al die spullen? Het is handig om de ruimte die je hebt zo goed mogelijk te benutten. Als je de juiste kledingkast uitkiest, kan het je ruimte schelen. Kasten die hoger en juist niet breed zijn, helpen hierbij. Op deze manier bespaar je ruimte terwijl je evenveel plek hebt voor de spullen. De Brooklyn draaideurkast is een goed voorbeeld hiervan. Koop een bureau met meer ruimte, zodat je geen extra kasten hoeft aan te schaffen. Of kies voor een hoogslaper en plaats daaronder het bureau.

3. Creëer verschillende zones
Probeer de ruimte in diverse zones op te splitsen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het bed niet naast een bureau staat. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld afleiding tijdens het maken van huiswerk. Wanneer je het bed en het bureau naast elkaar plaatst, kan de tiener snel geneigd zijn om ‘’even’’ een dutje te doen op bed. Het is dan ook fijner als je een aparte en rustige plek hebt om te werken en een aparte plek waar je kunt slapen. Creëer de verschillende zones door bijvoorbeeld een kast of gordijn als scheiding te plaatsen. Onze Sumatra boekenkast is hier een perfect voorbeeld van, omdat het niet de kamer in tweeën splitst, maar wel dient als een ‘’muur’’ tussen twee zones.

4. Bepaal wat je wil uitstralen
Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jouw tiener zich fijn voelt in de kamer. Stem de inrichting van de tienerkamer vooral af op de voorkeuren van jouw tiener.  Als een kamer met veel spullen wordt ingericht, kan dit al heel gauw een onrustig gevoel geven. Te weinig spullen kunnen anderzijds een leeg of eenzaam gevoel veroorzaken. Laat de tiener goed nadenken en bepaal samen wat de tienerkamer moet uitstralen. Dit maakt gericht zoeken naar producten al een stuk makkelijker. 

5. Vergeet niet de tiener hierbij te betrekken
Betrek de tiener bij de besluitvorming over de inrichting van de tienerkamer. Uiteindelijk weet een tiener namelijk zelf het beste wat hij of zij leuk vindt. Laat de besluitvorming dus voor een grotendeel over aan de tiener. Daarnaast is het ook veel handiger om hen gedurende het hele proces erbij te betrekken, zodat je zeker weet dat je de kamer op de juiste manier inricht.

 Neem hier een kijkje voor inspiratie.