Inspiratie voor een stijlvolle Scandinavische kinderkamer

24-04-2017 16:30 | Mister Bed

Eenvoud is stijlvol. Dat weten onze noordenburen al heel lang en is dat ook duidelijk terug te zien in Scandinavische interieurs. Moderne kleurpaletten en een tijdloos design. Als je wilt weten hoe je deze stijl verwerkt in de kinderkamer, hebben wij een dosis inspiratie.  

 

Neutrale kleuren

In een Scandinavische kinderkamer horen neutrale kleuren. Houd de muren wit of kies voor licht grijs. Het fijne van dit kleurgebruik is dat je er niet zo snel op bent uitgekeken. Gooi je over een aantal jaar de boel weer op? Dan komen deze mooie lichte muren goed van pas. Voor een sterk en typisch Scandinavisch contrast kun je zwarte details toevoegen.  

Neurale kleuren Scandinavische kinderkamer

 

 

Het juiste bed

Een moderne Scandinavische inrichting vraagt om het juiste bed. Ga voor een strak, wit bed om de stijl van de kamer door te voeren. Kies voor een wit stapelbed met een glijbaan of ga voor een ledikant met opberglades.

 

Robin Stapelbed                                                 ROBIN STAPELBED

 

 

Simpel design op de muur

Wil je de muur niet helemaal wit, kies dan voor een simpel een strak design. Ga voor een muurschildering van bergen, decoreer de muur met kleine stippen of verf enkel het onderste deel van de muur grijs of zwart. Hou de vormen strak en geometrisch. 

 

Krijtmuur geografisch

 

 

Stijlvol decoreren

Met geometrische prints en accessoires in de juiste kleuren maak je de kamer af. Decoreer het bed met kussentjes in een geometrische print, gebruik vloerkleden en de juiste accessoires. Vermijd accessoires die voornamelijk bestaan uit harde, felle kleuren. 

 Details Scandinavische kamer

 

 Wil jij ook een Scandinavische kamer voor je kinderen? Kijk voor meer inspiratie en ideeën op onze Pinterest pagina!