Stijltips voor een industriële kinderkamer

07-02-2018 15:53 | Mister Bed

Een industriële slaapkamer heeft stevige en stoere materialen nodig. Voor je begint, is het belangrijk om te weten welke materialen wel en niet bij deze stoere stijl passen. Materialen als hout, metaal en beton hebben van zichzelf al een stoere uitstraling. Ook kun je meubels en materialen gebruiken die er gebruikt uitzien. Dit past perfect bij een industrieel interieur.

Stoere meubelen 

De basis voor de industriële kamer ligt in het gebruik van stoere meubelen. Denk aan een bed van staal of hout. Het is belangrijk dat er gebruikt wordt gemaakt van ruwe materialen en meubels die niet te strak en modern zijn. Zo zijn bedden met een white wash afwerking erg populair om een stoere, industriële kinderkamer te creëren.  

New York Ledikant wit    New York ledikant zwart
     New York ledikant                                                               New York twijfelaar  

Ook een kledingkast heeft veel invloed op de ruimte. Om echt een statement te maken, kies je voor een kast die helemaal in deze stijl past. Denk aan een mooie robuuste kast van staal, hout of een kast die er een beetje gebruikt uitziet. 

                           Cargo schuifdeurkast wit roest    Cargo schuifdeurkast   

                         Whitewash kast    Irony schuifdeurkast                                     

                                               
                                         
                                                 Cargo schuifdeurkast wit-roest | Cargo schuifdeurkast groen-roest | Caja schuifdeurkast  
                                                     Irony schuifdeurkast | Toby 3-deurs kast whitewash | Workbase 3-deurs kledingkast 

Speelse hoekjes


Metalen bakken, houten kisten, een houten bureau en een industriële stoel. Meer heb je niet nodig voor een industrieel werkplekje. Hang een stuk stevig gaas aan de muur om kunstwerkjes, bakjes en leuke accessoires op te hangen. Ben je een beetje handig? Maak dan zelf een bureau met behulp van stoere steigerpijpen en houten planken. Als je daar geen zin in hebt, kun je natuurlijk ook een mooi industrieel bureau kopen. 

Industriele kinderkamer

Industriele kinderkamer

Industriele kinderkamer

Persoonlijke details


Deze stijl is ontzettend mooi, maar kijk uit dat je de kamer niet te kil en onpersoonlijk maakt. Om dit te voorkomen, kun je gebruik maken van goede accessoires. Denk aan mooie en warme dekens, kunst op de muur en sfeervolle industriële lampen. Zorg ervoor dat de kamer wel gezellig en knus blijft, want industrieel betekent niet donker en koud. Industriele kinderkamer
Industriele kinderkamer

Inspiratie nodig?

Bekijk de Mister Bed website en Pinterest pagina voor de mooiste industriële meubels en boordevol inspiratie. 

Beeldmateriaal: misterbed.nl en Pinterest