De stap naar een peuterbed

06-01-2020 08:53 | Mister Bed

Heb jij thuis ook zo’n leuke peuter? Dan heb je ongetwijfeld al ontelbare keren gehoord: “Wat wordt hij/zij snel groot!’’. Je komt er niet onderuit, maar kinderen groeien als kool. Als ouder zie je je eigen kind elke dag, waardoor de groei minder snel opvalt. Zo groeien ze voor je het weet uit hun ledikant. Na het ledikant moet je de stap maken naar een peuterbed. Er zijn echter wel een aantal dingen die je moeten weten voordat je een peuterbed aanschaft. 

Wat is een peuterbed?
Een peuterbed is een tussenoplossing tussen een ledikant en een eenpersoonsbed. Een peuterbed is 150 centimeter lang en 70 centimeter breed. Vaak heeft een peuterbed hoge randen, waardoor je kind er niet uit kan vallen. Toch ervaart je kind wel zelfstandigheid, omdat hij/ zij wel zelf het bed in en uit kan klimmen.

Tot welke leeftijd moet je kindje in een ledikant blijven liggen?
Wanneer is je peuter toe aan een peuterbed? De leeftijd is natuurlijk niet voor iedereen precies hetzelfde, maar een peuterbed is aan te raden vanaf dat je kind ongeveer 90 centimeter is. Dit is meestal wanneer een kind ongeveer 2,5 jaar oud is. Sommige kinderen zijn er eerder al aan toe. Dit kan je herkennen wanneer een kind onrustig slaapt en zelf uit zijn ledikant klimt. Wanneer dat regelmatig gebeurt, is je kind toe aan de stap naar een peuterbed.

Voordelen van een peuterbed
Er zijn meerdere voordelen van een peuterbed. Een voorbeeld hiervan is dat de overstap van een ledikant naar een eenpersoonsbed makkelijker verloopt. Ook is het bed kleiner dan een eenpersoonsbed, wat als gevolg heeft dat er ruimte overblijft in de kamer. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden als speelhoek.  

Meegroeibed
Naast een peuterbed kan je ook kiezen voor een meegroeibed. Veel mensen nemen deze beslissing omdat peuters heel snel groeien. Dit is een bed waar peuters in kunnen slapen. Maar wanneer de peuter te groot is geworden voor dit bed, kan het worden omgebouwd naar een bed waar tieners in kunnen slapen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen in de vorm van een hoogslaper.

Als je op zoek bent naar een peuterbed, zou je rustig een kijkje kunnen nemen in ons assortiment op de website.