De snelste manier om in slaap te vallen

26-05-2016 15:10 | Mister Bed

Draaien. Nog eens verliggen. Kussen opschudden. Naar de wekker kijken. Voet op het dekbed. Toch maar het raam open. We hebben er allemaal weleens last van. Vaak is slapen niet zo'n probleem. Het in slaap vallen, dat is wel een punt. Totdat deze 'truc' voorbij kwam. Het zorgt dat je niet 1, 2, 3 in slaap valt, maar 4, 7, 8. Ik zal het uitleggen.

De snelste manier om in slaap te vallen is een ademhalingstechniek.

Je hoeft er niet zweverig voor te zijn. Het werkt als volgt.

  1. Je ademt 4 tellen in.
  2. Je houdt 7 tellen je adem vast.
  3. Je ademt 8 tellen uit.

Verplicht ontspannen

Je lichaam kan daardoor niet anders dan rustiger aan doen. Probeer het maar eens. Je kunt simpelweg niet racen en dit volhouden. Je hebt je aandacht erbij nodig en je lichaam moet het rustiger aan doen, anders red je het niet. Dus weg is je gepieker. En omlaag is je hartslag.

Hoe dan?

Wanneer je je gestressed voelt adem je altijd te weinig, dit komt omdat je adem dan hoog zit en je ademt oppervlakkig. Wanneer je je ademhaling verlengt, dan krijg je meer zuurstof binnen. En door goed uit te ademen, raak je meer koolstofdioxide kwijt. Je kan er zelfs wat licht in je hoofd van worden.

Het effect is dat je je ontspant. En dat zorgt er weer voor dat je makkelijker in slaap valt. 

In 4, 7, 8 is je lichtje uit.

Tot slot

Ontspannen liggen komt niet alleen door een ademhalingstruc. Een goed matras doet ook wonderen. En soms zijn wonderen heel betaalbaar.