Slaapfeestje organiseren

11-06-2016 07:41 | Mister Bed

Zelf ben ik in lichte verwarring. Ik vind iedere nacht een potentieel slaapfeestje. Deze blog gaat daar niet over. Dit gaat over slaapfeestje waar de feestgangers vooral veel niet slapen!

Ik herinner me slaapfeestjes toen ik op de middelbare school zat, waar we er 4 films doorheen haalden en voor pizza belden. Allemaal op een luchtbed in de slaapkamer van de organisator, die uiteraard er wel een normaal bed had. En giebelen. Veel giebelen. Ik had het niet willen missen. 

Wij pakten het wel heel simpel aan met films en pizza. Niks mis mee overigens. Maar hoe organiseer je een iets uitgebreider slaapfeest? 

Slaapfeest organiseren

1. Meiden dingen

Begin met maskertjes, nagels lakken, make-up doen en daarna een fotoshoot. Ook wanneer je nog geen 20 bent is we-time met vriendinnen toch heerlijk!! En jullie zien er ook nog eens prachtig uit. 

Dan kun je ook nog lijstjes versieren samen. Daar kunnen die mooie foto's in. Superherinnering! 

2. Film

Klassiek onderdeel van een slaapfeest. Bespreek vantevoren even of iedereen meer in is voor een romantische komedie of dat het griezelfilms gaan worden. Sommigen zien een romantische komedie als horror. Je komt er samen wel uit, maar lastminute kan lastig worden. Of heb er voldoende op voorraad, dan komt het ook altijd wel goed. 

3. Culinair

Sla sowieso voldoende chips, M&M's of aanverwant en frisdrank in. In de keuken bezig zijn is ook altijd leuk. Cupcakes maken en versieren. Hapjes. Of die pizza. Cocktails maken is ook leuk. Die heb je ook gewoon zonder alcohol.

4. Disco

Al dan niet in pyjama. Van tevoren een fijne spotify afspeellijst maken of zoeken met uptempo muziek en swingen met die billen.

5. Karaoke

Youtube aan. En zoek op liedjes met songtekst. En lekker samen galmen. Totdat je ouders beneden hun stoel draaien natuurlijk. ;-)

6. Kussengevecht

Hoef je niet te plannen. Gebeurt toch wel.

7. Gezelschapspel

Twister is gewoon top voor slaapfeestjes. Iedereen is een beetje melig. En dan je in bochten proberen te wringen die eigenlijk niet kunnen. Hilarisch! Slagroomsnoet is ook leuk. Of een avond Kolonisten van Catan. Dan valt de film misschien een beetje in het water, maar dan heb je een reden om nog een keer een slaapfeest te organiseren.

8. Sterren kijken

Opblaasbad in de tuin. Slaapzakken er in en sterren kijken. Misschien wel met zo'n zelfgemaakte cocktail in de hand. En ondertussen griezelverhalen vertellen.

Belangrijk:

Nodig alleen goeie vrienden uit waarvan je zeker weet dat ze het ook gezellig gaan maken. Anders wordt het een lang nachtje. 

En voor je ouders ook fijn om te weten, dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Spreek af dat jullie:

- geen alcohol gaan drinken
- na 22u rustig zijn
- 's nachts echt stil gaan zijn, omdat je snapt dat ze ook willen slapen

Dat vergroot ook de kans enorm, dat je een slaapfeest mag houden. 

Tot slot

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor je kamer? Kijk dan eens bij onze tienerkamers