Van ledikant naar peuterbed

28-05-2019 16:56 | Mister Bed

Mister Bed – junior/peuterbed

Heb jij thuis ook een peuter rondlopen? En wordt het tijd voor een overgang van ledikant naar een echt peuterbed? Dan ben je bij Mister Bed aan het juiste adres. Het ruime assortiment aan junior/peuterbedden biedt jou de keuze om te variëren binnen diverse stoere of sprookjesachtige stijlen voor peuters. 

Wat is een peuterbed?
Een peuter- of juniorbed is een bed voor kinderen vanaf 2.5 jaar. Dit bed is vaak de opvolger van een ledikant. Een peuterbed is een kleinere variant van een volwassen eenpersoonsbed met een afmeting van 150x70cm. Voor de veiligheid van de peuter zijn vaak de zijkanten hoger gebouwd. In tegenstelling tot een ledikant geeft een peuterbed het kind  zelf de mogelijkheid om in en uit het bed te stappen.

Meegroeibed
Peuters groeien erg hard. Heb je liever dat je peuter langer kan genieten van zijn of haar peuterbed? Mister Bed raadt je in dat geval aan om een meegroei kinderbed aan te schaffen. Ons assortiment heeft diverse meegroeibedden voor peuters. Een meegroeibed biedt de mogelijkheid om de achterkant van het bed in de lengte uit te schuiven. Hierdoor kan een meegroeibed uiteindelijk dienen als een eenpersoonsbed en heb je hier langer profijt van. Daarnaast kan de omranding van het bed zelf heel makkelijk gemonteerd worden.

 De veiligheid van je peuter moet altijd gewaarborgd worden, ongeacht je een normale peuterbed of een meegroeibed aanschaft. De peuter heeft nu alle vrijheid om zelf het bed in en uit te stappen. Reden genoeg om de omgeving van het bed geheel peuterproof te maken. De volgende twee tips kunnen jou hier goed bij helpen:

-       Een zacht ondergrond
Een tweede tip om de omgeving peuterproof te maken, is door te zorgen voor een zacht ondergrond, bijvoorbeeld met een zacht en dik deken. Vooral bij peuters dreigt er vaker valgevaar.

-      Een valhekje
Ongeluk schuilt vaak in een klein hoekje. Om zulke vervelende situaties te voorkomen, adviseren wij je om voor alle zekerheid een valhekje te bevestigen. Gelukkig heeft Mister Bed hier al over nagedacht en hebben de meeste peuterbedden al een verhoging.