De 5 meest gemaakte fouten bij het inrichten van de slaapkamer

12-09-2017 11:43 | Mister Bed

Bij het inrichten van een huis gaan de meeste mensen hard aan de slag met de keuken, de badkamer en natuurlijk de woonkamer. De slaapkamer krijgt vaak veel minder aandacht. Er komt toch niemand en als je er zelf bent, zijn je ogen grotendeels gesloten. Dat is jammer, want de slaapkamer is belangrijker dan je denkt. Het is de ruimte waar we tot rust komen, opladen voor een nieuwe dag en waar we ontspannen. Dit kan niet in een slaapkamer die rommelig, kil of ongezellig is. Het is  belangrijk dat de slaapkamer een rustgevende omgeving is. Wakker worden in een fijne en opgeruimde kamer, heeft een positieve invloed op de rest van de dag.

Dit keer besteden we aandacht aan de slaapkamer en zetten we de 5 meest gemaakte ‘fouten’ voor je op een rijtje. 

1. Niet voldoende verlichting

Een felle lamp aan het plafond is natuurlijk handig om de hele kamer te verlichten. Om sfeer te creëren heb je toch subtielere verlichting nodig. Denk hierbij aan een mix van praktische en sfeervolle verlichting. Om te bepalen welk soort licht je nodig hebt, bedenk dan goed op welke manier je de slaapkamer gebruikt. Lees je graag in bed? Dan mag een
goede tafellamp niet ontbreken! Vind je het fijn om je terug te trekken in de slaapkamer en je lekker te ontspannen? Zorg dan voor lampen met een dimmer, zodat je zelf de sfeer kunt bepalen.

2. Een onhandig nachtkastje 

Dan hebben we het niet over een nachtkasje dat niet helemaal bij je bed of inrichting past. Nee, het gaat hier om een nachtkasje van de verkeerde hoogte of formaat. Een hoge boxspring met een laag tafeltje ernaast, kan natuurlijk erg leuk zijn. Het wordt alleen een stuk minder leuk als je ’s nachts naar beneden moet reiken om je glas water te pakken. Bedenk ook goed wat je er allemaal op kwijt wilt. Een klein nachtkasje is natuurlijk niet genoeg als je, je telefoon, een lamp, een glas water en een boek kwijt wilt. Het kiezen van een item op de juiste hoogte en in een gepast formaat is een kleine verandering, maar kan een groot verschil maken!

3. De rommelstoel

Wie kent het niet: de rommelstoel. Een mooie stoel in de slaapkamer lijkt een geweldig idee, tot het bedolven wordt onder de kleding die je “zo meteen” opruimt. In de meeste huishoudens eindigt deze stoel toch echt als verlenging van de kledingkast. Laat hem daarom maar lekker weg. Dit zorgt voor meer rust in je kamer én hoofd!

4. Het juiste bed

Het lijkt ontzettend logisch, maar er mensen die te weinig aandacht besteden aan hun bed. Bedenk goed wat voor bed jij nodig hebt. Het kan zijn dat je een extra lang bed nodig hebt, een hoge boxspring of comfortabel ledikant. Kies op basis van jouw slaapgewoonten, de beschikbare ruimte en persoonlijke wensen, voor het juiste bed.

5. Koude voeten

Hoe fijn is het om wakker te worden, uit bed te stappen en met je blote voeten op een zacht vloerkleed te stappen. Of lekker warme voeten tijdens het aankleden. Bedenk goed waar je het vloerkleed het meest zult waarderen. Een eenvoudige toevoeging die je ochtend nét iets aangenamer zal maken!