5 punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een matras:

01-04-2019 14:46 | Mister Bed

Een goed matras dient niet alleen om fijn op te liggen, maar is ook veel beter om op te slapen. Iedereen merkt vaak al gauw het verschil op tussen een goede of slechte matras. Bij een slecht matras heb je weinig slaap of de volgende ochtend last van spierpijn. Maar op welke punten hoor je te letten bij het aanschaffen van de ideale matras?  Doordat niet iedereen hetzelfde postuur heeft en anders slaapt, kan dit per persoon verschillen. Mister Bed somt een aantal punten voor je op die handig zijn bij het aanschaffen van een geschikt matras: 

 

1. Vraag jezelf af wat jij fijn vindt slapen.

Er zijn verschillende soorten vullingen, die elk worden voorzien van uiteenlopende functies. De onderstaande opsomming van de 3 soorten matrasvullingen omschrijven de bijbehorende functies: 

-       Schuim kun je onderverdelen onder koudschuim en traagschuim.

 • Koudschuim
  Koudschuim biedt erg veel ondersteuning. Doordat koudschuim van nature een open celstructuur heeft, ventileert het matras heel goed. Het matras voelt hierdoor niet warm aan.  
 • Traagschuim
  Traagschuim is lekker om in weg te zakken. Het vormt goed naar het lichaam en neemt de drukpunten weg. Traagschuim wordt zachter door de warmte. Dit is extra fijn voor uitstekende delen van het lichaam.

-       Latex of latexschuim is heel comfortabel. Dit zijn vaak de wat prijzigere matrassen. De matrassen zijn heel soepel, liggen zacht en veren goed.

-       Veren worden onderverdeeld in pocketvering en binnenvering.

 • Pocketvering
  Pocketvering heeft metalen veren. Deze worden verpakt in een zakje. Deze veren bevatten veel ruimte tussen de pockets, waardoor het matras er perfect doorheen veert. Dit is ideaal voor mensen die het snel warm hebben en veel transpireren. 
 • Binnenvering
  Binnenvering matrassen bestaan uit staaldraad veren. Deze zijn met elkaar verbonden. Hoe meer slagen de veren maken, hoe soepeler het is. Hoe meer veren per m², des te meer gewichtsverdeling. Overigens ventileren binnenvering matrassen heel goed. Het matras ‘’ademt’’ en daardoor blijft dit koel en droog. 

2. Prijzenverschil
Het duurste matras is niet altijd het beste, maar zo bij een goedkopere matras vaak belangrijke functionaliteiten ontbreken. Kijk vooral naar welke functionaliteiten je in een matras zoekt en stem dit dan af op de prijs. 

3.  Proef- liggen en slapen.
Als je niet zeker weet of het matras wel ondersteunend genoeg en fijn is voor jouw lichaam, raden wij het je aan om te proef liggen en slapen. Je probeert dan 30 dagen lang een matras uit. Op deze manier kun je erachter komen of het matras geschikt is voor jou.

4.  Bekijk je huidige matras.
Ga na wat voor soort matras je nu hebt. Op deze manier kom je erachter wat je juist wel of niet wil in een volgend matras. Gebruik het internet als hulpmiddel voor extra tips. 

5.  Zorg ervoor dat je uitgerust bent.
Elk matras slaapt lekker wanneer je moe bent. Zorg er dus voor dat je goed uitgerust bent tijdens de testperiode!

 

Bekijk hier het ruime aanbod aan matrassen van Mister Bed.