Kleding vouwen a la Marie Kondo

30-06-2016 15:09 | Mister Bed

Marie Kondo wie?

Marie Kondo is een fenomeen. Ze is een opruimgoeroe. Of liever gezegd een weggooi-goeroe. Alles waar je niet blij van wordt, doe je rigoreus de deur uit. En dat in een bepaalde volgorde. Te beginnen met kleding. En laat dan nou een punt zijn waar we allemaal wel eens tegenaan lopen cq over struikelen in de slaapkamer. 

Behandel je spullen netjes

KonMari, zoals ze ook wel genoemd wordt, is het een doorn in het oog. Wanneer je wegdoet waar je niet blij van wordt, dan behoud je alleen maar spullen waar je wel blij van wordt. Die dien je te behandelen met respect.

Heel eerlijk, daar haakte ik af. Er is een lijn tussen theorie en praktijk. Wanneer je met kinders, een huishouden, een baan, een sociaal leven en een relatie (niet persée in die volgorde) ook je shirt nog met respect moet gaan behandelen, dan past dat niet altijd allemaal in één dag. Maar goed, het is een mooi streven.

Kleding vouwen - Marie Kondo style

Volgens Marie Kondo helpt het wanneer je je kleding niet stapelt. Dan kun je namelijk soort van oneindig doorgaan. Of totdat de deur van de kledingkast niet meer dicht wil, uiteraard.

Ze stelt voor om de kleding zo te vouwen dat het rechtop kan staan. Yep, staan. Dat doet ze met shirts, broeken, sokken, echt met alles. Hier een filmpje over hoe je dat dan doet, een shirt zo vouwen dat het rechtop blijft staan. 

Opgeruimde slaapkamer

Een opgeruimde slaapkamer is natuurlijk heerlijk om in te slapen. Of de manier van opruimen en vouwen iets voor je is, dat moet je voor jezelf bepalen. Wij wensen je in ieder geval een fijne nachtrust toe.

Tot slot

Je mooiste kleding leg je in mooie kasten. Kijk hier eens voor inspiratie voor mooie kledingkasten.