Kinderknutsels voor in de kinderkamer

30-04-2016 07:45 | Mister Bed

We houden ervan. Fijne slaapkamers. Kamers waar je blij van wordt. We leveren dan ook niet alleen maar bedden, maar ook complete kamers voor alle leeftijden. En zo'n kamer maak je nog mooier door er een persoonlijk tintje aan te geven. En wat is er persoonlijker dan iets dat je zelf gemaakt hebt? We keken voor je op Pinterest

5 ideeen voor kinderknutsels die je in de slaapkamer van je kind kunt hangen.

 

1. Hartjes. Altijd goed.

Papieren borden knutselAls kind vond ik weinig zo leuk als verven. Mooie kleuren. Het schoot meer op dan kleurpotloden. En het was stiekem ook nog kliederen. Yes!! Bij deze knutsel gaan de kleintjes ook nog aan de gang met wol. 

Prik zelf gaatjes in de vorm van een hartje in een papieren bord. Stompe naald. Wolletje erdoor. Knoopje aan het einde van het draadje. Begin vanaf de achterkant, anders zit het knoopje aan de voorkant. En dan geef je het aan je kind. Het draadje hoeft niet keurig op volgorde van de gaatjes. Af en toe oversteken is wel zo leuk. 

En wanneer dat af is, schilder je het randje. 

Is de knutsel een blijvertje om te doen? Wat dacht je van de voornaam voor op de slaapkamerdeur?

2. CD kunst

cd knutsel

Ik moet bij dit soort dingen toch denken aan Paula Abdul. Milli Vanilli. En alles waarvan je denkt:"What was I thinking?" Mooie dekkende laag plakkaatverf er over. Dat kan zwart zijn, maar eigenlijk voldoen alle kleuren. Wit heeft ook wel wat. Daarna teken je met potlood er iets leuks op. Je kind kan er ook zelf iets op zetten. Al dan niet met de hulp van een carbonpapiertje waarmee je een mooie afbeelding kunt overtrekken. En dan met een prikpen de lijntjes weghalen. En voila... een mooie zilveren Elsa. Of Lightning McQueen. 

3. Knopenboompje

Knopenboompje
Lekker plakken. En het wordt altijd leuk. Zelfs al gaat het er soms wat naast. Blaadjes vallen toch ook weleens. Het is altijd kleurig. Tenminste, dat bepaal je zelf. 

Teken of schilder een kale boom op een canvasje. Een bakje met knopen. En plakken maar. Kan ook met snippers. Of van die pompoms. Propjes. Wat er maar voor de hand is. In de herfst kan het natuurlijk ook met echte blaadjes. Eerst lekker samen wandelen. En daarna met een kop chocomel aan de knutsel. 

4. Ballonvlucht

BallonvluchtHoe leuk is dit? Je eigen ballonvlucht. Eerst een fotosessie. Zorg daarbij voor een achtergrond van 1 kleurtje. Anders wordt het een beetje druk. Printen of laten afdrukken. Knippen. Daarna plak je de wolken op. Knip en plak de ballonnen. Lijntjes vanaf de ballonnen naar de handjes. Kleine huizen daaronder en klaar. Je kindje vliegt hoog boven de stad. 

Wat ik zo leuk vind aan deze knutsel is dat het je kind middenin een spannend verhaal plaatst. Het prikkelt de fantasie. En de voorpret van het foto's maken is ook al zo leuk. Dus twee dikke duimen voor dit idee. 

5. Astronaut

 

Astronautenknutsel

Even hoor. Hoeveel knutsels zijn er niet voor meisjes? En wanneer je een meisje hebt die dit tof vindt, dan vinden we dat ook heel cool! Maar het is zo fijn dat dit een knutsel is die jongens ook zal aanspreken! Met je stoere astronaut lekker verven, knippen en krijten. Al dan niet met een bibliotheek boek over planeten ernaast. 

Hoe ga je te werk? Ook hier weer een foto maken. Printen of laten afdrukken. Knippen. Verf een canvas zwart. Drup er met wit de sterren op. Laat je kind met diverse maten glazen rondjes maken en met krijt daar planeten van maken. Uitknippen en op het canvas plakken. Schilder een mooi pak op het canvas. Of knip er één uit en plak op. Foto er op en klaar.

Tot slot


Natuurlijk begint het allemaal met een mooie kamer. Laat je inspireren.


Bronvermelding
Papieren hart bordjes
CD knutsel
Knopenboompje
Geen orginele post van astronaut
Ballonvlucht