Kinderkamerverlichting: handige tips & tricks

22-08-2017 14:50 | Mister Bed

Voor jouw kind is zijn of haar kamer de belangrijkste ruimte in het hele huis. Er wordt geslapen, gespeeld, huiswerk gemaakt en nog veel meer. Omdat kinderen heel wat tijd op hun kamer spenderen, is de juiste inrichting erg belangrijk. Gelukkig zijn er enorm veel mogelijkheden. Hippe muurstickers, mooie posters, krijtborden, er is van alles om de kamer helemaal af te maken. Maar heb je ook aan de verlichting gedacht? Met de juiste verlichting wordt de kinderkamer nóg mooier!


Zorg voor flexibiliteit

De kinderkamer is een ruimte die regelmatig van functie en indeling verandert. Waar nu een peuterbed staat, komt over een aantal jaar misschien wel een stapelbed, tweepersoonsbed of een bureau te staan. De speelhoek maakt plaats voor een kledingkast en het speelgoed wordt opgeborgen. Om in de loop der jaren geen problemen te hebben met het herinrichten van de kinderkamer, is een flexibel lichtplan nodig. Dat doen we door voldoende verplaatsbare armaturen te plaatsen en de stopcontacten een logische plek te geven. Houd daar van het eerste moment rekening mee, zodat deze verplaatst en mooi afgewerkt kunnen worden. Voor optimaal gebruik is het handig op elke hoek van de kamer van een dubbel stopcontact te voorzien.


Dimbare verlichting

Het is een goed idee om dimbare verlichting – zoals inbouwspots – in een kinderkamer te gebruiken. Je kunt op die manier de verlichting ’s nachts sterk dimmen voor kinderen die bang zijn in het donker. Je kunt ook dimlicht plaatsen in een staande lamp of tafellamp. Heb je een kind dat moeilijk wakker wordt, maak dan handig gebruik van het dimlicht door deze als lichtwekker in te zetten. Of laat elke ochtend het licht zachtjes aan gaan om ze rustig te wekken, net als een lichtwekker.


Speelse armaturen

Kinderkamerverlichting mag best een speelse uitstraling hebben, vooral als je kiest voor een thema kamer. Gelukkig zijn er enorm veel mogelijkheden op het gebied van verlichting. Kies bijvoorbeeld voor een trendy hanglamp in een opvallende kleur of armaturen in de vorm van een raket, een peer, Mickey Mouse, een wolk, ga zo maar door. Combineer deze lampen met de juiste meubelen en accessoires om de kamer van je zoon of dochter tot in de puntjes af te werken.

 

Meer inspiratie nodig?

Ga naar de Mister Bed Pinterest pagina voor boordevol inspiratie voor de kinderkamer!