Kinderkamer inrichten: Waar moet je op letten?

08-06-2017 11:13 | Mister Bed

Als jouw zoon of dochter binnenkort toe is aan een nieuwe kamer, hebben wij een aantal handige tips. Een kinderkamer inrichten is ontzettend leuk. Maar vaak ook erg lastig. Waar let je op? Wat heeft je kind nodig? Heb je voldoende ruimte? Gaan de kinderen het wel leuk vinden? Het is belangrijk om een fijne en handige plek te creëren, waar zowel jij als je kind blij mee zijn. 

 

Tip 1: kleur in de kinderkamer

De eerste stap en vaak ook een hele moeilijke, namelijk het kiezen van de kleur. Kies je voor een witte basis en voeg je daar kleur aan toe met meubels en kunstwerkjes? Of kies je juist voor de favoriete kleur van je kind? Het kan allemaal. Speel met verf en behang om de juiste uitstraling te creëren. Als je bijvoorbeeld een piraten-, jungle- of prinsessenthema, kun je de muren ook heel goed aanpassen. Kom je er niet uit? Bekijk onze Pinterest pagina voor inspiratie.

 

Tip 2: de meubels in de kinderkamer

Bedenkt vervolgens wat voor kind je hebt. Speelt je zoon of dochter voornamelijk op zijn of haar kamer, hebben ze speelgoed dat veel plek inneemt of hebben ze vaak vriendjes over de vloer? Pas de kamer hierop aan. Creëer bijvoorbeeld plek voor een poppenhuis, een bouwset of ruimte voor meerdere spelende kinderen. Plaats ook geen onnodige meubels. Een mooi bed waar je kind heerlijk in slaapt, een kast met voldoende plek, opbergruimte en misschien een bureau. Meer heb je niet nodig.  

 

Tip 3: gebruik de ruimte die je hebt

Is de kamer niet zo groot? Ga dan de hoogte in. Kies voor een hoogslaper, zodat je er een bureau of kast onder kunt plaatsen. Zo creëer je meer ruimte en is er voldoende plek voor slapen, spelen en opbergen. Ook erg fijn; de meeste kinderen vinden een hoogslaper ontzettend leuk!  

 

Tip 4: kies een leuk item

Kies voor een leuk, speels en opvallend item. Kijk nu ook weer naar het karakter van jouw kind. Is jouw zoon of dochter dolblij met een krijtmuur, een tipitent om in te spelen of een bed in de vorm van een auto? Door te kiezen voor een leuke eyecatcher, creëer je met gemak een waar kinderparadijs. 

 

Meer tips?

Bezoek de website van Mister Bed of Pinterest pagina voor meer tips en inspiratie!