Hoeveel slaap heb je nodig?

03-12-2015 15:13 | Mister Bed

Er zijn een groot aantal apps in de lucht die je slaap meten. Je legt je telefoon naast je kussen en die meet precies hoe lang je slaapt, maar ook gegevens over de kwaliteit van je slaap. Of je licht of diep slaapt bijvoorbeeld. Kennelijk is het iets wat ons interesseert. En dat is niet zo raar. We ervaren een steeds hogere werkdruk. En dat houd je alleen maar vol door een fatsoenlijke tegenhanger: rust!

Leuk om te weten hoe lang je slaapt, maar hoeveel slaap heb je nodig?

We hebben wat onderzoek voor je gedaan. De bevindingen lopen iets uiteen, maar we hebben grofweg ingedeeld hoe lang je zou moeten slapen per dag. 

Hoeveel slaap heeft een baby nodig? 

1-4 weken: 15-17 uur per etmaal

1 maand-12 maanden: 14-15 uur per etmaal.

Hoeveel slaap heeft een dreumes of peuter nodig?

1 jaar-3 jaar: 12- 14 uur per etmaal.

Hoeveel slaap heeft een kleuter nodig?

4 -6 jaar: 11 - 12 uur

Hoeveel slaap hebben kinderen nodig?

7-8 jaar: 11 uur.

9-12 jaar: 10-11 uur.

13-14 jaar: 9,5 uur.

15-16 jaar: 9 uur.

17 jaar: 8,5 uur.

18 jaar: 8 uur.

Hoeveel slaap heb ik nodig?

18 jaar en ouder: 8 uur. 

 

Slag om de arm

Oud gezegde: Mediteer dagelijks 20 minuten. Behalve wanneer je het druk hebt. Mediteer dan een uur. Okee, het is wat flauw, maar er zit een kern van waarheid in. Het aantal uren dat genoemd staat is een gemiddelde. Wanneer jij of je kind het druk heeft gehad, fysiek, maar ook psychisch van alle prikkelingen de hele dag, dan herstelt dat het beste door slaap. De enige manier om je gedachten goed te ordenen blijft door te slapen. 

Niet alleen de lengte van je slaap is belangrijk. Ook de kwaliteit van slapen. Je slaapt heerlijk in een boxspring. Neem een kijkje voor de mogelijkheden.