Een kleine kamer ideaal inrichten

27-09-2016 20:59 | Mister Bed

Heb jij een kleine kamer? Klein maar fijn, maar zo denk jij wellicht niet over jouw kleine kamertje. Een enorme kamer met genoeg ruimte voor die grote stoel en dat leuke bankje en al je spullen is niet altijd mogelijk, helaas. Maar met een beetje creativiteit en moeite benut jij jouw kleine kamer op z’n best en kun je al je spullen toch goed kwijt. Met een paar handige tips maak je een wereld van verschil!

Licht en neutraal

Allereerst kunnen kleuren in je kamer een groot verschil maken. Bij kleine kamers is wit altijd een goed idee, omdat dit de kamer groter doet ogen dan met donkere kleuren. Lichte en neutrale kleuren werken optimaal in een kleine kamer. Kleur kan, maar kies vooral voor neutraal en licht. Is je kamer iets te klein voor de moeite van behangen? Hang je leukste foto’s op of print wat leuke posters uit om je muren toch iets op te fleuren. Gebruik alle ruimte die je wel hebt. Heb je bijvoorbeeld een kleine kamer met een hoog plafond? Denk aan planken of gordijntjes aan de muur waardoor je de focus op de hoogte van de ruimte legt en je kamer iets groter oogt. 

Snel opgeruimd

Een opgeruimde kamer oogt een stuk groter, handige opbergsystemen zijn daarom zeer aan te raden. Om al je spullen in op te kunnen bergen is een kast met schuifdeuren ideaal. Met schuifdeuren heb je geen extra ruimte nodig op de deuren op te kunnen klappen. Je schuift simpelweg de deur dicht en alle rommel is ‘verdwenen’. Spiegels kunnen wonderen doen in een kleine kamer. Met spiegels creëer je optisch meer ruimte en fleur je een saaie witte muur in een keer op. Kijk voor een ouderwetse spiegel met mooie lijst eens in een tweedehands winkel, ook prettig voor je budget! Of combineer een kast met schuifdeuren én spiegel, zo sla je twee vliegen in een klap en benut je je ruimte optimaal. Genoeg ruimte voor al je spullen en makkelijk bij het opruimen. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment en vind de schuifdeurkast die bij jou thuis past!