De zolderkamer optimaal inrichten

06-01-2017 16:38 | Mister Bed

De zolder. Waar het voor veel gezinnen dé plek is voor oude spullen of de schone was, is het voor kinderen ook een ideale slaapplek! Door zijn gekke hoekjes en schuine daken heeft de zolderkamer namelijk een unieke uitstraling. Bovendien kan het ook goed ingericht worden tot een tof speelparadijs! Daarom wijden we deze blog aan het inrichten van de zolderkamer tot de perfecte slaapplek!

Gebruik de schuine daken

Bij het inrichten van de zolderkamer voor kinderen kan je het beste flexibele producten gebruiken, zoals kerstlampjes. Deze kan je vlak onder de schuine daken hangen waardoor je niet bang hoef te zijn dat je je hoofd tegen de lamp stoot. Ook kan je posters of foto’s hangen tegen de schuine wanden plakken. 

Ga voor een kajuitbed

Waarschijnlijk heb je op de zolderkamer niet veel ruimte voor een grote kast. Een kajuitbed is een uitstekende optie bij het inrichten van de zolderkamer omdat het veel opbergruimte onder het bed heeft. Zo heb je altijd genoeg plek voor al het speelgoed! 

De zolderkamer inrichten met DIY’s

Wanneer je de zolderkamer wil inrichten voor je zoon of dochter, is het belangrijk dat je de ruimte optimaal benut. De zolder heeft vaak een unieke indeling waarbij een DIY een goede oplossinng kan bieden! Door het opstapelen van kratjes kan je bijvoorbeeld een kast maken die onder het schuine dak past. Heb jij al zin om de handen uit de mouwen te steken? Bekijk dan eens de DIY's op onze Pinterest! 

Benut de ruimte maar houd het ruimtelijk

Vanwege het formaat van de zolderkamer, is het beter om zo min mogelijk spullen in zicht te hebben. Berg dan zoveel mogelijk speelgoed op en houdt het kleurenpallet beperkt, anders kan het erg rommelig ogen.