Problemen van de langste mensen ter wereld

30-08-2017 14:35 | Mister Bed

Nederlanders behoren tot de langste mensen ter wereld. Nederlandse mannen staan met een gemiddelde van maar liefst 182,5 cm zelfs op de eerste plaats. Nederlandse vrouwen staan op een respectvolle tweede plek. Lang zijn heeft absoluut zo z’n voordelen. Je kunt net even wat makkelijker bij spullen op dat hoge plankje en je kan over iedereen heen kijken bij drukke concerten. Maar lang zijn is niet altijd even fijn, het kan ook heel onhandig zijn.

Herkenbare problemen voor lange mensen

Lange mensen zijn soms gedwongen in het dagelijks leven dingen aan te passen aan hun lengte, misschien wel vaker dan je zou denken. Kleding bijvoorbeeld, met mouwen en broekspijpen die voor lange mensen vaak veel te kort zijn. Meubels en bedden zijn vaak ook te kort of te klein voor lange mensen. Op vakantie gaan kan ook wat problemen met zich mee brengen voor lange mensen. In het buitenland zijn ze over het algemeen vaak een stuk kleiner en hebben ze niet altijd een extra lang bed in het hotel of appartement. Zelfs in je eigen huis kun je last hebben van te lage deurposten, een te laag keukenblad of kleine douche. 

Extra lange bedden voor lange mensen 

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je kleding of meubels aan te laten passen. Er zijn gelukkig webwinkels te vinden met producten speciaal voor lange mensen. Van aangepaste banken en stoelen tot extra lange bedden voor lange mensen, alles is te vinden. Nachtrust is ontzettend belangrijk dus is een goed bed onmisbaar. Voor een lang persoon is een extra lang bed veel prettiger om in te liggen. De meeste bedden zijn de gemiddelde lengte van 90x200, maar een bed van 210 cm of langer is veel comfortabeler voor lange mensen. Kortom, met je enkels buiten het bed liggen is absoluut niet meer nodig.