Waarom een blauwe slaapkamer een uitstekende keuze is

24-10-2016 16:55 | Mister Bed

Wil jij je slaapkamer een opknapbeurt geven of vind je dat het tijd is voor verandering? Dan vraag jij je vast af welke kleur je slaapkamer moet worden. Een lastige keuze, dat weten wij maar al te goed. Daarom helpen wij je graag een handje mee en vertellen we in deze blog waarom blauw een uitstekende keuze is!

  

In een blauwe slaapkamer slaap je beter

Blauw is de kleur van de zee en de lucht. Daarom wordt blauw geassocieerd met kalmte, water en rust. De kleur werkt ontspannend. Het verlaagt je bloeddruk en vertraagt je hartslag. In een blauwe slaapkamer kan je volledig tot rust komen na een drukke werk- of schooldag. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mensen in een blauwe slaapkamer een betere nachtrust hebben dan mensen in een andere kleur kamer. Ze slapen gemiddeld bijna acht uur per nacht en worden positiever wakker. Ook komen ze het meest uitgeslapen uit bed. Ben je al overtuigd? 

 

Blauwe muren, blauwe meubels of blauwe accessoires?

Blauw is dus een uitstekende keuze voor de slaapkamer. Maar nu? Een goede optie is om de verfroller erbij de pakken en de muren een lik blauw te geven. Heb je een kleine slaapkamer? Kies dan voor een lichte kleur blauw, zo lijkt je slaapkamer groter! Ook kan je voor blauwe meubels kiezen. Ga bijvoorbeeld voor bed met een blauw metalen bedframe of een blauwe boxspring. Voor de kinderkamer kan je kiezen voor een bed met blauwe speelgoedladen. Natuurlijk kan je ook gaan voor blauwe accessoires. Ga bijvoorbeeld voor rustiek blauwe lakens of een schilderij van de zee. Zo heb je in een handomdraai een blauwe touch!