Een Scandinavische kinderkamer in een handomdraai

08-12-2016 17:18 | Mister Bed

Onze hoge Noordenburen wisten het al lang, eenvoud is stijlvol. En dat zien we sterk terug in de Scandinavische interieurs. Prachtige kleurpaletten en een tijdloos design. Maar hoe laat je deze stijl terug komen in de kinderkamer? In deze blog geven we tips voor een Scandinavische kinderkamer!

 

 

Neutraal kleurenpalet met contrasterende details

In een Scandinavische kinderkamer horen neutrale kleuren. Houd de muren wit of pak een emmer lichtgrijze verf erbij. Blauwe tinten zijn ook erg geschikt! Voor een mooi en sterk contrast kan je zwarte details toevoegen, of de muren bestempelen met stippen of geometrische vormen. Durf je te gaan voor een muurschildering? Dan zijn bergen met witte toppen een erg leuk idee! Wil je weten hoe je deze DIY's het beste kan aanpakken? Kijk dan op onze Pinterest!

  

Meubels in een Scandinavische kinderkamer

voor het inrichten van de kinderkamer kan je het beste kiezen voor massief houten meubels. Bijvoorbeeld een bed uit Noord-Europees naaldhout, massief beuken of grenen. Extra mooi is het wanneer de knoesten van het hout nog zichtbaar zijn. Deze geven de meubels een robuuste look! Ook helemaal in de Scandinavische stijl zijn meubels met schuine houten pootjes, zoals het ladekastje uit de serie Anette.

 

 

Stijlvol decoreren 

Met geometrische prints en accessoires uit natuurlijke materialen zet je de puntjes op de spreekwoordelijke i in de Scandinavische kinderkamer! Decoreer het bed met kussentjes in een geometrische print en leg een schapenvacht op de vloer. Vermijd accessoires die voornamelijk bestaan uit harde, felle kleuren.