Ai ai kapitein! Zo creëer je een echte piratenkamer

15-11-2017 15:25 | Mister Bed

De babykamer kun je helemaal zelf bepalen. Zoete kleurtjes aan de muur, een leuk thema of een moderne kamer met neutrale kleuren. Het is helemaal aan jou. Dan komt het moment dat zoonlief een stoere jongenskamer wil. En niet zomaar een stoere jongenskamer waarbij je de muren verft en een nieuw dekbedovertrek koopt. Nee, het moet een echte piratenkamer worden! Geen man overboord, wij hebben een handige tips en boordenvol inspiratie.

Kleuren van een piraat

Met een piratenkamer kun je alle kanten op. Verf de muren wit, maak het bed het middelpunt van de kamer en ga aan de slag met piraten accessoires. Ook kun je kiezen voor een gigantische muurschildering. Een schatkaart, een schip op de woeste zee, een kompas, je kunt het zo gek niet bedenken. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een mooie kleur op de muur, zodat je met het bed, de kast en leuke accessoires een piratensfeer creëert.

Een stoer piratenbed

Vervolgens kies je het pronkstuk van de kamer. Een piratenbed. Afhankelijk van de wensen van jouw kind, kun je kiezen voor verschillende bedden. Voor een slaapkamer die gemaakt is om te spelen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een halfhoogslaper met glijbaan, een piraten boomhut of een stoer piratenschip. Met deze bedden en een beetje fantasie, heeft jouw zoon de piraten kamer waar hij – samen met kapitein Jack Sparrow – van droomt.

Wat heb je nog meer nodig?

Ook met een neutraal kinderbed creëer je in een handomdraai een piratenkamer. Met een piratenkast of een heerlijke piraten zitzak.

Inspiratie voor de piratenkamer 

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk de Mister Bed Pinterest pagina.  Je vindt er ideeën voor bedden, decoratie en accessoires.