Groot gezin en klein behuisd? 6 tips

12-10-2016 16:49 | Mister Bed

Heb jij een groot gezin? Dan weet je vast dat het indelen van de kinderslaapkamers een lastige klus kan zijn. Vooral wanneer je klein behuisd bent. Hoe zorg je voor een fijne slaapplek voor 2 of meer kinderen? En waar laat je het bureau en de kledingkast? 6 tips om de kinderslaapkamers nét even anders in te richten en de slaapkamer optimaal te benutten!

1. Stapelbedden met plek voor 3

Drie kinderen in één slaapkamer? Super makkelijk, met een stapelbed met drie slaapplekken! Zo kan je gaan voor een stapelbed met een extra slaapplek in de slaaplade, zoals stapelbed Robin. Ook kan je kiezen voor een stapelbed met een tweepersoonsbed beneden, zoals stapelbed Triplo. Zo heb je met één slaapmeubel drie slaapplekken! 

2. Modulaire hoogslaper

Een hoogslaper, bureau én logeerbed in 1? Dat kan met de nieuwste modulaire opklapbedden! Draai de hoogslaper om tot bureau en tover het bureau om tot een logeerbed. Zo kan je in een kleine kamer een ruim bureau kwijt en heb je altijd plek voor twee. 

3. Kajuitbed met slaaplade 

Zijn jouw kinderen echte bankhangers? Neem dan een kajuitbed met slaaplade. Hiermee heb je altijd plek voor twee. Ook is het bed verhoogd door de slaaplade, waardoor je het ook als bank kan gebruiken!

4. Twijfelaars

Twijfelaars zijn ideaal wanneer je weinig ruimte hebt. Ze bieden een knusse plek voor twee of een riante slaapplek voor één. Heb je een hoogslaper zonder bureau, zoals de Joep hoogslaper? Dan kan je de twijfelaar ook onder de hoogslaper plaatsen. Zo creëer je eenvoudig drie slaapplekken!

5. Hoogslaper met slaaplade

Een hoogslaper is een uitstekende keuze wanneer je een smalle kamer hebt. Maar nog efficiënter is een hoogslaper met slaaplade! Bijvoorbeeld de Bonny hoogslaper, een compacte hoogslaper met 3 slaapplaatsen én een royaal bureau. Onder het uittrekbare bureaublad zit een daaronder extra ledikant. Onder het ledikant bevindt zich een lade waarin een logeermatras of heel veel speelgoed kan worden opgeborgen. 

6. Stapelbedden met glijbaan

Twee kinderen maar weinig ruimte voor een speelplek? Zorg dan dat het bed zelf het grote speelparadijs wordt! Bijvoorbeeld met hoekstapelbed Benny, een stapelbed met glijbaan en boekenkast. Wil je het nóg leuker maken? Neem er dan ook een speeltent bij, zoals een koepeltentje in piratenthema