6 Tips om een kleine slaapkamer groot te laten lijken

20-06-2016 23:22 | Mister Bed

Een kleine slaapkamer is niet erg. Een kleine, benauwde slaapkamer is wel heel vervelend. De muren komen op je af. Dat is geen plek om naartoe te gaan en te ontspannen. Zelfs van een kleine kamer, kun je heel wat maken. Hier 6 tips, om die kamer optisch groter te maken. En om jezelf meer rust te geven.

6 tips om een kleine slaapkamer groot te laten lijken.

1. Wit.

Verf de muren wit. Of heel licht grijs. Het heeft een groot effect op de ruimte. Wit kaatst het licht. Dat maakt dat het er groter uitziet. Trek dat ook gerust door in de gordijnen en het beddengoed.

2. Grote spiegel.

Hang een grote spiegel op de muur tegenover het raam. De spiegel reflecteert zonlicht. En sowieso, de spiegel reflecteert buiten. De muur is dus niet meer een begrenzing van je blik, de spiegel die er nu hangt, laat je verder weg kijken dan alleen die muur.

3. Hou het simpel.

Oftewel, geen 'gezellige hoekjes', hobbytafeltjes, of andere rommel. Houd het strak. Alle rommel weg, of in ieder geval uit het zicht. Wanneer je weet wat waar staat, dan geeft dat sowieso rust. Opbergmeubelen is zo'n slimme manier om te investeren in ruimte. 

4. Looppad.

Hoe verleidelijk is het niet, om je sokken naast je bed op de grond te laten vallen. En je broek ernaast. En je shirt maakt het ensemble compleet. Hou het looppad zo begaanbaar mogelijk. Maak er geen hordelopen van.

5. Haal de deur weg.

Okee, tikje rigoreus. En niet altijd wenselijk, maar wanneer het kan, dan is het zeker een goed idee. Je blik eindigt dan niet in je kamer. De ruimte is op die manier onderdeel van een huis. Dat geeft een groter gevoel.

6. Compacte meubels

Een kingsize bed is prachtig, maar een twijfelaar voldoet echt ook prima. Sterker nog. Vaak is dat nog knusser ook. Werk met kledingkasten in de hoogte. Dat scheelt je weer vloerruimte. En ook met ladenkasten kun je in de hoogte denken.

Tot slot

Daarover gesproken. We hebben prachtige twijfelaars. En zo werd die kleine kamer, weer een fijne ruimte om te zijn. Maak je er een weekendprojectje van?