6 simpele manieren om blij wakker te worden

10-03-2016 11:54 | Mister Bed

Merk je het ook al? Wanneer je wakker wordt is het zonnetje al op. Okee, dat zal nog niet voor iedereen gelden. Ik vind het heerlijk dat het steeds vroeger licht wordt. Het einde van de donkere dagen is in zicht. Ik vind de winter op zich nog niet zo erg, maar kort daglicht, dat vind ik echt een draak. Dus van de gedachte aan lange dagen alleen al word ik blij. Hieronder nog een aantal tips om vrolijk van te worden. 

6 simpele manieren om blij wakker te worden 

1. Gordijnen open, zonlicht binnen

Het is zo simpel. Oh en het sluit ook zo fijn aan op de inleiding. Licht! Wat doet het veel. Het zonnetje in je huis. En weg is je sombere humeur. Als bonus ook het raam nog even open. Ook wanneer het koud is. Tegen de tijd dat je tanden gepoetst zijn doe je ze weer dicht. Even de wind door je huis. Dat is toch heerlijk. 

2. Niet snoozen

We hebben het er eerder al over gehad. Snoozen, het is zo verleidelijk, maar je wordt er eigenlijk nooit een fijner mens van. Je kunt best even tijd uittrekken om wakker te worden. Gebruik dat niet om weer te gaan (semi) slapen. 

3. Weet wat je gaat doen

Wanneer je precies weet wat je gaat doen, dan weet je waarvoor je opstaat. Duidelijkheid is fijn. Zeker wanneer de wereld nog een klein tikkeltje wazig is. ;-)

4. Muziekje aan

Ik kijk echt uit naar zomerdagen. Bed uit, pyjama aan, tuindeur open en Buena Vista Social Club op de achtergrond. Rustige Cubaanse muziek. Koffie erbij. Uitzicht op de tuin. En alvast de dag voor me door mijn gedachten laten gaan. Maar nog heel even genieten van het moment. Muziek kan dat doen met je. 

5. Drink water

Tijdens de nacht verlies je veel vocht. Vul dat aan. Het is een goede gewoonte om naast je bed een glas water neer te zetten. Misschien zelfs 2. En zelfs voor je je bed uitstapt even bij te tanken. 

6. Schakel alles uit

Het is zo verleidelijk. Mobiel als wekker. En zodra die gaat even je mail kijken. Social media checken. En voor je het weet ben je weer een half uur nutteloos scrollen verder. Het slaapt niet alleen rustiger, zonder al het licht van de handige mobiele devices. Het wordt ook zoveel rustiger wakker. 

Natuurlijk heeft blij wakker worden ook te maken met op tijd gaan slapen. En met lekker slapen. En lekker slapen doe je toch het fijnst op een goed bed in een fijne slaapkamer. 

Kijk bijvoorbeeld eens naar de meubellijn Gallery. Wanneer je op de link klikt, dan zie je de meubels die uitgevoerd zijn in eiken, maar er zijn meerdere opties verkijgbaar. Ik vind dat eiken gewoon zo mooi. Ik ben benieuwd naar jouw mening: Gallery, eiken